imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fájlkezelő lesz az iOS 11-ben


Most már tényleg csak órák vannak hátra az iOS 11 bemutatásáig, valaki azonban ismét spoilerezett az Apple-től. Egy eddig ismeretlen, „Files” névre hallgató alkalmazás jelent meg az App Store-ban.

Úgy tűnik, a fontos Apple-események előtt nem csak a felhasználók, hanem maguk az Apple dolgozók is be vannak sózva. Emlékezzünk csak vissza, amikor az iPhone 7 bemutatása közben valamelyik alkalmazott nem bírt már tovább a vérével, és idő előtt tett ki részleteket az új készülékről. Most ismét megremegett valamelyik gyengébb idegzetű beosztott keze a publikálás gombon, és sikerült elspoilerezni egy érdekes rendszeralkalmazást.

Annyira azért nem nagy bukta, túl sok információ nem derült ki. Annyit tudunk, hogy érkezni fog egy Files nevű app, ami csak a 64 bites készülékeket fogja támogatni, iOS 11-től fölfelé lesz elérhető, és természetesen a fejlesztője az Apple Inc. A leírásban csak ennyi szerepelt: „Files app for iOS”. Az alkalmazás ikonja nagyon hasonlít a macOS mappikonjaihoz, kicsit az iOS gumicukros kinézetéhez igazítva.

Az, hogy rendszeralkalmazásról van szó, szinte biztosra vehető. Egyrészt mert sokan várják, hogy az iOS 11-ben kicsit újragondolt fájlrendszer fog debütálni, több teret engedve a felhasználóknak a mostani megoldásnál. Másrészt mert az iOS 10 óta az Apple a legtöbb előretelepített alkalmazását feltöltötte az App Store-ba, tekintve hogy az új rendszernek köszönhetően tetszés szerint letörölhetjük azokat, valahonnan pedig újra le kell tudni tölteni.

A felfedezésért Steven Troughton-Smith-nek jár a pont, aki Twitteren ismertette érdekes találatát. A szemfüles úriember arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel a Files csak 64 bites készülékekkel kompatibilis, lelkiekben már fel is készülhetünk rá, hogy tényleg véget ér a 32 bites appok támogatása. Troughton-Smith egyben egy másik, már ismerős alkalmazást is talált az App Store-ben, az Activity app személyében. Ebből arra következtethetünk, hogy az iOS 11-ben már ezt is törölhetjük majd a készülékekről (idáig erre nem volt lehetőség).

Ahogy én néztem, sem a magyar, sem az amerikai App Store-on nincs már fent többé a Files (sem az Activity) – még szerencse, hogy az Internet nem felejt…

Forrás: 9to5mac

Különben sem kell már sokat várni, hogy megtudjuk, mi az Apple célja a Files-szal, hiszen ma este, az idei WWDC-n, mindenre fény derül. Az eseményt mi is élőben közvetítjük majd, csatlakozzatok hozzánk 18:45-től, izguljuk együtt végig a bejelentést. Ha már nem bírsz magaddal, ebben a dossziéban megtalálsz minden fontos információt a WWDC-ről.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!