imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fassbender a karját törte volna, hogy megússza a Jobs-filmet


Tavaly jelent meg a Dany Boyle által rendezett Steve Jobs című életrajzi film (hozzánk idén januárban érkezett a mozikba), ami finoman szólva sem lett hangos kasszasiker.

Az egész a főszereplő kiválasztásának kálváriájával (végre használhatom ezt a szót!) kezdődött: számtalan nagy név került szóba, akik aztán sorra lemondták a felkérést. Christian Bale az utolsó pillanatban táncolt vissza, Leonardo DiCaprio pedig inkább a Visszatérőt választotta – az idő aztán őt igazolta, hiszen egy Oscar-díjat is bezsebelt ezért. Rajtuk kívül Matt Damon, Ben Affleck és Bradley Cooper neve is felmerült.

A befutó végül Michael Fassbender lett, de a szereposztásban helyet kapott Kate Winslet, Seth Rogen és Jeff Daniels is, a gárda tehát egyáltalán nem volt amatőrnek mondható. A kritikusok szerették a filmet, a nézők azonban nem, a marketingköltségek nélkül 30 millió dollár körül volt a film ára, az amerikai nyitóhétvégén pedig mindössze 500 ezer dollárt termelt a Steve Jobs – a végeredmény pedig Amerikában 18 millió dollár körül lett, szóval nem ezen kaszált a Universal Pictures.

Michael Fassbender és Seth Rogen
Michael Fassbender és Seth Rogen mint Steve Jobs és Steve Wozniak

Fassbender végül egy Oscar és egy Golden Globe jelölést is bezsebelt a filmért, most azonban mégis érdekes dolgokat mondott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon a szerepről: azt, hogy miután megkapta, kereste az utat a menekülésre.

Sorkin írta a forgatókönyvet, nagyon tömény volt. Hatalmas papírhegyként tornyosult előttem, én pedig lassan tanulok, úgyhogy amikor megérkezett hozzám, komolyan azt gondoltam: »ez nem én vagyok. Ezt valaki másnak kéne játszania. Elrontották a castingot.«

Steve-Jobs-majus-cover

A színész ráadásul azt is fontolóra vette, hogy kért tesz magában, hogy megússza a szerepet:

A próbák során kerestem a módját hogy kilépjek. Emlékszem, azt mondtam a sofőrömnek: »betehetném a karomat a kocsiajtóhoz, te pedig rácsaphatnád. Valószínűleg eltörne, így pedig megszabadulnék a szereptől«.

Noha a Steve Jobs című életrajzi film nem lett pénzügyileg sikeres, a kritikusok imádták Michael Fassbender játékát, így tehát utólag jobb ötletnek tűnik, hogy végül mégsem törette el a karját.

Forrás: Independent via Cult of Mac.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!