imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Február 13-án jön a Company of Heroes iPadre


A második világháborús RTS 2006-os megjelenésekor sokak kedvence lett. 14 év után hamarosan az iPaden tér vissza, méghozzá prémium alkalmazásként.  

Több szempontból is örülhettünk, amikor augusztusban robbant a hír: a Grid Autosport portjáért is felelős Feral Interactive iPadre hozza a Company of Heroest. Egyrészt a Ferallal nem lehet mellényúlni: a Grid mellett már mobilra portolták a Tropicót és a ROME: Total Wart is, és minden esetben sikerült átlagon felüli minőséget nyújtaniuk. Másrészt a Company of Heroes a 2000-es évek közepét jellemző második világháborús RTS-dömping legjobban sikerült darabjai közé tartozott, több Év játéka-címet is besöpörve (persze nekünk, magyaroknak a Codename: Panzers volt a legkedvesebb).

Így aztán nem is csoda, hogy sokan csalódtak, amikor a CoH őszi megjelenését decemberben határozatlan, 2020-as időpontra halasztották. A bizonytalanságnak csak tegnap lett vége a hivatalos bejelentéssel, mely szerint február 13-án végre tényleg érkezik az iPad-exkluzív port. Az árat 14,99 euróra (itthon 4490 Ft) lőtték be, melynek kifizetése után sem reklámok, sem alkalmazáson belüli vásárlások nem zavarják majd az élményt.

Márpedig az élménnyel remélhetőleg semmi gond nem lesz, hiszen az eredeti játék csatái bizonyára ma is izgalmasan hatnak majd. A Company of Heroesban viszonylag kis létszámú osztagokat kell győzelemre vezetnünk intenzív ütközetekben,  figyelembe véve a terep adottságait is. Az RTS kampánya a maga 20-30 órájával nem mondható rövidnek, ráadásul a szövetségesek és a tengelyhatalmak oldalán is teljesíthetjük. A grafika ugyan nem olyan letaglózó, mint amilyennek 14 éve láttuk, de azért 2020-ban sem kell szégyenkeznie. Az épületek modelljei ma is egész részletesnek hatnak, a robbanások és a füst is jól mutat.

Az ilyen portoknál persze mindig az irányítás a nagy mumus, de a fejlesztők azt ígérik, hogy ezzel sem lesz gond. A maximális élvezhetőség jegyében egy teljesen új vezérlési segédlettel bővítették a lehetőségeinket. Az ún. „parancskerékkel” gyorsan és egyszerűen utasíthatjuk egységeinket, így remélhetőleg a leghevesebb csatákban sem hiányoljuk majd a jó öreg egeret.

A játék futtatására a 2017-es iPad óta megjelent bármelyik modell képes lesz majd, további kritériumként iPadOS 13.1-et 8GB szabad helyet  kérnek a fejlesztők. A Company of Heroes-t akár már most előrendelheted az App Store-on, a játék adatlapja itt érhető el.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!