imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Februári Apple Campus 2 drónvideók


Mindjárt belépünk az év legrövidebb – és sokak szerint legrosszabb – hónapjába, vagyis itt a február, mi pedig jó szokásunkhoz híven megnéztük, hogyan áll az Apple Campus 2 építése. Ismét a két veterán drónpilóta, Duncan Sinfield és Matthew Roberts lesz a segítségünkre (az újonc Al Diaz most nem adott ki újabb videót).

Kezdjük Duncan videójával a sort. Először is, elmorzsolhatunk egy könnycseppet, amikor meglátjuk, hogy bizony Kaliforniában még ilyenkor is meglehetősen szép idő van. Rövid ideig látszik a belső tó kialakítása, aztán közelebb repülünk az épülethez, ami kívülről tulajdonképpen majdnem kész is van – néhány helyen hiányoznak ugyan az árnyékolók, itt a daruk miatt nem lehet még feltenni őket. Szépen szaporodnak a fák, de azért ezen a fronton lesz még tennivaló bőven.

Az eredetileg második ütemre tervezett R&D épületegyüttes is majdnem teljesen készen van, vagyis minden jel szerint végül a főépülettel együtt fogják átadni – ezzel valószínűleg jelentősen megugrik a helyszínen dolgozók száma az eredetileg tervezett 12-13 ezer főről. A tetőket gyakorlatilag teljesen beburkolták már a napelemekkel, melyek az egész Apple Campus 2 energiaellátásáért felelnek. A videó végén pedig megnézhetjük azokat az ösvényeket is, ahol munkaidő után (előtt? közben?) az Apple-alkalmazottak sétálhatnak vagy futhatnak.

Matthew Roberts is szép napsütéses időben repkedett a drónjával, ő megörökítette azt is, ahogy az utóbbi hetek komoly esőzése után feltöltötte a víz a kisebb gödröket, mélyedéseket az építési területen – kérdés, hogy ez mekkora problémát fog okozni a jövőben (már ha fog még esni Kaliforniában). Szerinte a napelemek telepítése nagyjából 70%-os készültségi szinten áll, és ő is kiszúrta a fent már említett ösvényeket, amik például az alagút felett vezetnek át.

A felszíni parkolóházban (van egy mélygarázs is az űrhajó alatt) most még a munkások autói állnak, de később itt tehetik le azok az Apple-dolgozók a járműveiket, akik nem a buszjáratokkal vagy kerékpárral közelítik meg a munkahelyüket. Az auditórium körül nem sok minden változott, szépítgetik a környezetét, teljes valójában valószínűleg az idei iPhone-bemutató során csodálhatjuk majd meg.

Az Apple Campus 2-t az eredeti tervek szerint tavaly év végén vehették volna birtokba a dolgozók, ám az építkezés kicsit megcsúszott. A fenti videók láttán mindenesetre úgy tűnik, hogy 2017 első félévében tényleg átadják a Steve Jobs és Norman Foster által megálmodott hatalmas kör alakú épületet a körülötte elterülő parkkal.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!