imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Federighi őszintén és részletesen válaszol – akár neked is?


Az Apple jelenleg egyik legismertebb vezetője két esetben is kifejezetten hasznos és őszinte válaszokat adott, amit Redditen osztottak meg a kérdezők.

Arról már korábban is írtunk, hogy a Tim Cooknak címzett “Dear Tim” leveleket tényleg elolvassák, és az arra érdemesek valóban az Apple vezérig jutnak el. Most azonban két kifejezetten részletes és őszinte válasz érkezet Craig Federighitől, amit a Redditen el is olvashatunk.

Jmaster 888 azt vetette fel, hogy mennyire jó lenne, ha az iMessage-en belül lennének időzített üzeneteket. Példaként azt hozta fel, hogy ő kifejezetten éjjeli bagoly, és éjszaka jönnek a gondolatai, de nem szeretné ismerőseit ilyenkor zaklatni. Hair Force One pedig kifejezetten részletesen mesélt a témáról:

Szia John!

Ez egy olyan téma amiről már sokat gondolkodtunk (és továbbra is gondolkodunk).

Természetesen elég sok benne a komplikáció:

  • Hogyan jelenítsünk meg el nem küldött üzeneteket
  • Támogatás a függőben lévő üzenetek szerkesztéséhez és törléséhez
  • Mi történjen akkor, ha az a fél üzenetet küld neked, aki felé van épp időzített üzeneted (pl. egyből szabadítsuk rájuk ezeket a függőben lévő üzeneteket?)

És persze ott van még a szociális aggodalom, hogy olyankor kapja meg valaki az üzenetedet ,amikor nem tudsz reagálni a válaszára – ez összezavaró lehet valaki számára, aki azt hiszi hogy épp a telefonodnál vagy, mivel most küldtél neki üzenetet.

Köszi,

-craig

Emellett az Apple szoftverfejlesztésért felelős senior alelnöke az Apple Music legújabb funkciója, a dalszövegek kiírása kapcsán is válaszolt, amit diggidiggi1dolla osztott meg:

Szia James!

Több kérést kaptunk arra, hogy jelenítsük meg a dalszövegeket a Now Playing oldalon, mint amennyit te vagy én vagy az összes Mac a földön (sic!) össze tudná számolni.

Kezdetben tartottunk tőle, hogy bevezessük ezt a funkciót, mivel néhány telefon akkumulátorát fogyasztotta a háttérben futó vizalizáló. Azóta azonban rájöttünk, hogyan tegyük ezt egy kevésbé CPU-igényes funkcióvá, és remélhetőleg egy bekapcsolható funkció lesz majd az iOS 13.1 hivatalos megjelenésével.

Köszi,

-craig

Mindenkit arra bíztatunk, hogy bátran írjon az Apple vezetőinek, hátha hasonlóan őszinte és kielégítő választ kap kérdésére. Mi pedig a következő időszakban megpróbáljuk végre megtanulni a Reddit használatát, mert erről az óráról mindenki hiányzott az irodában.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!