imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Fedezd fel és tanulj – iPad iskolásoknak


Kétségtelen, hogy az iPad kiváló eszköz tanuláshoz is – hordozható, könnyű, intuitív és van benne kraft bőven. Nagyjából minden megvan benne, ami egy iskolás gyermek számára szükséges lehet: eszközök kutatáshoz, kreativitáshoz, tanuláshoz és önkifejezéshez. Ráadásul ha még minőségi appokkal is párosítjuk, olyan szórakoztató és magával ragadó ajtókat nyit ki a gyerekek előtt, melyekkel bővíthetik tudásukat és fejleszthetik készségeiket.

Az Apple nagy hangsúlyt fektetett az iPad oktatási célokra való használatára a készülék fejlesztése során és a marketingben is. Természetesen jó okuk volt rá. Elképzelhető, hogy már a te iskolásod számára is az iPad a legfontosabb eszköz a sulis feladatok elkészítéséhez. Na de mi van azokkal a szabad órákkal egy esős délutánon? Ha azt akarod, hogy a te gyereked is értelmesen töltse a képernyőidejét, segíts neki kiválasztani azokat az alkalmazásokat, melyek a játékot a tanulással párosítják.

A legtöbb oktató jellegű alkalmazás, amit az App Store-ban találsz olyan témákra fókuszál, mint például a természettudományok, matematika és idegen nyelvek – ráadásul ezek az alkalmazások egytől egyig több felhasználós rendszerrel rendelkeznek, így az egész család használhatja őket és együtt élvezhetik a tanulás nyújtotta új élményeket is. Nos, te készen állsz egy kis minőségi tanuló időre a gyerkőcöddel? Örülünk, ha igen, hiszen ebben a cikkben összeszedtük a kedvenc alkalmazásainkat ebben a támában. Ha bármelyiket is érdekesnek találod, csak katt a címre az iPadeden, és máris nyomathatod lefelé az App Store-ból.

The Human Body

A Tinybop brooklyni stúdió csapata által fejlesztett The Human Body alkalmazás az egy legmeggyőzőbb része a fejlesztők portfóliójának oktatás témában. A több mint 8 millió letöltést magának tudható alkalmazás első helyen tarolt az App Store oktatási listáján, nagyjából 144 országban. Az alkalmazás használatával a gyerekek interaktív modelleken keresztül térképezhetik fel a csontrendszert, izomrendszert, keringési rendszert, légzőrendszert, illetve az emésztőrendszert. Ráadásul azt is megtudhatják hogy ver a szívünk, hogyan látunk és hogy működik a hallásunk. Táplálhatják a testet, futhatnak, lélegeztethetnek, felállíthatnak egy csontvázat és még sok más hasznos dologgal találkozhatnak. Plusz pont, hogy az alkalmazásban lévő interaktív címkék több mint 50 nyelven elérhetőek, köztük magyarul is, szóval szókincsfejlesztéshez is tökéletes. Ahogy már említettük, a Human Body is többfelhasználós rendszert támogat, nincsenek benne szabályok és szintek, szóval a gyerekek maguktól és a maguk tempójában tanulhatnak vele. Az apphoz Kelli Anderson biztosította gyönyörű rajzait, ezeket pedig vicces hangeffektek kísérek, szóval a tanulás garantáltan szórakoztató. Az alkalmazás 1 490 Ft-ért letölthető az App Store-ból és még egy elektronikus kézikönyv is jár hozzá, hogy a tanulás mégiscsak tanulás maradjon.

DragonBox Element

A következő appot ajánljuk mindenkinek, akinek bármiféle gondot is okoz a geometria. Szerencsére a DragonBox 100%, hogy változtatni fog ezen. A DragonBox Elements egy olyan játékot kínál a gyerekeknek, ami a játék közben a geometriát is megtanítja, ráadásul mindezt rendkívül érthető és játkos módon. A gyerekek felfedezhetik a geometria alapjait anélkül, hogy egyáltalán éreznék a tanulási kötelezettségeket. A görög matematikus, Euclid “Elements” című műve ihlette DragonBox Elements geometriai formákat és tulajdonságaikat mutatja be a gyerekeknek egy puzzle formájában, amit meg kell oldaniuk. A legvicesebb, hogy játék közben a gyerekek új matematikai bizonyításokat is kreálhatnak a geometriára vonatkozóan. A játék 8 éves kortól ajánlott, de fiatalabb gyerekek is nyugodtan játszhatnak vele szülői segítséggel. A több felhasználós rendszernek köszönhetően 4 külön játék indítható. Csekkold a DragonBox Elementet az App Store-ban (1 790 Ft-ért letölthető) vagy nézd meg a fejlesztők másik játékát algebra témában.

Astro Cat’s Solar System

Az Astro Cat’s Solar System, a díjnyertes alkalmazás gyerekeknek és az egész családnak, a kvantumfizikus Dr. Dominic Walliman és illusztrátor Ben Newman Professor Astro Cat’s Frontiers of Space című sikerlistás könyvén alapul. A tényekben gazdag intergalaktikus kaland során Professor Astro Cat és hűséges barátja, Astro Mouse tanítja meg a gyerekeket mindenre, amit a Naprendszerről tudni kell. Felfedezhetik a Napot, bolygókat, holdakat, egy űrhajót és nagyjából mindent ami az űrben megtalálható. A gyerekek minden szekció után ellenőrizhetik az újonnan szerzett tudás egy kvíz keretében, jutalomként pedig csillagokat, érméket és egy rakéta darabjait is begyűjthetik. Az app használata rendkívül egyszerű, viszont kellő angoltudást igényel a nehezebb szavak és nyelvtani szerkezetek miatt. Az alkalmazásban szemléletes ábrák és diagramok segítik a gyerekeket a tudás gyarapításában. Töltsd le az App Store-ból 1 490 Ft-ért, szerintünk tényleg megér egy próbát.

Daisy the Dinosaur

A dinók nagyon királyak, legalábbis a legtöbb gyerek szerint. Bármi, amiben szerepelnek, tuti, hogy sikert akart. A Daisy the Dinosaur, az egyik legjobb kódoló alkalmazás gyerekek számára is ezt bizonyítja. A felszínen egy egyszerű szójátékról és puzzle-ről van szó, de a valóságban az appban található mini játékok bevezetik a gyerekeket a programozás alapjaiba. A játék célja, hogy Daisy the Dinosaur (Daisy a dinoszaurusz) különböző mozdulatokat tudjon végezni különböző parancsok és sorozatok alapján. A könnyű drag & drop kezelőfelület nagyjából minden korosztály számára alkalmas, az aranyos grafikák és a szerethető dinó pedig mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az alkalmazás tényleg szórakoztató legyen. Anélkül, hogy tudnék, a gyerekek intuitívan bele láthatnak a tárgyak, sorozatok, loopok és események alapjaiba, miközben megoldják a játék nyújtotta kihívásokat.

Nálatok mi a közkedvelt téma mostanában? Milyen appokat használtok tanuláshoz?

FB: A legkirályabb alkalmazások tanuláshoz!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!