imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fejjel mennek a falnak az Apple alkalmazottai


És ezt most értsétek a kifejezés legszorosabb értelmében. A cupertinói alkalmazottak egy örökös Benny Hill Show jelenetben tengetik mindennapjaikat az új szupercsili-vili Apple Parkban.

Ki gondolta volna, hogy az Apple vadiúj főhadiszállásán dolgozni nem feltétlen leányálom. Amikor bemutatták, a fél világ ámulva nézte az építészeti remekművet. Hű, azok a kőlépcsők, hú mennyi fa, azta milyen energiatudatos, wow micsoda technológia. Nyilván fel sem merült senkiben, hogy az 5 milliárdért felépített főhadiszállással bármi probléma legyen.

Pedig elég hamar elkezdtek szállingózni az első panaszos hangok. Alighogy beköltöztek, a dolgozók rögtön szidni kezdték a hatalmas open-office irodákat. Olyannyira kicsapta a biztosítékot a „segítsük elő a csapatok közti együttműködést” típusú épülettervezési filozófia, hogy állítólag Johny Srouji alelnök személyesen menekítette ki dolgozóit az épületből. Szavait John Gruber, a Daring Fireball szerzője tolmácsolja:

Amikor Sroujinak megmutatták az emeletet, többé-kevésbé végig ilyeneket mondott: b…meg ezt, b…meg azt, ba…dj meg, ez sz…r. Végül építtetett a csapatának egy külön épületet a Campuson kívül. Ha jól sejtem, azért épült az épület, mert Srouji az asztalra csapott: B…tok meg, az én csapaton nem fog így dolgozni.

Így festenek azok a irodák, ahonnan fejvesztve menekül aki csak tud.

Most egy újabb fejfájást okozó épületelemről számolt be a Bloomberg. A fejfájás pedig szó szerint értendő. Az a helyzet, hogy az a rengeteg, überspeciális üvegpanel ami körbeveszi az épületet (és ami egyben az egyik legjellegzetesebb eleme az egésznek) egy dologban nagyon hasonlít a sima mezei üveghez: átlátszó. A problémát az okozza, hogy mindenhol üveg van, így szerencsétlen alkalmazottak úgy elvesztették valóságérzékelésüket, mint Marion Cotillard az Eredetben.

Mi a valóság és mi az üveg? Létezik ajtó? Ki tudok innen valaha jutni, vagy ez a hely lesz koporsóm?

Miközben pedig ilyen kérdéseken filozofálnak (najó, csak simán mobiloznak), rendszeresen nekimennek az üvegfalaknak. Ami feltehetően nekik jobban fáj, mint a falnak, tekintve hogy több tonnás edzetüvegről van szó. A helyzet annyira eszkalálódott, hogy pár gerilla-alkalmazott halált megvető bátorsággal, Jony Ive lelki épségére fittyethányva figyelmeztető matricákat ragasztott az üvegre.

Talán mondanom sem kell, hogy a dizájn mindenekfelett elvet valló vállalatnál néhány nanomásodpercnél nem húzták sokkal tovább a feliratok. Nem maradt tehát más az alkalmazottaknak csak a kín és szenvedés. Ha van a földön pokol, ez a kesudiós pulykabékön szagú üvegbugyor lesz az…

Forrás: Bloomberg

Azért mielőtt a sanyarú sorstól könnyekig hatódva gyűjtésbe fognánk, nézzük meg belülről is az Apple Park rejtett zugait. Annyira talán nem fogjuk sajnálni az itt dolgozókat.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!