imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Fejlettebb egér támogatást kaphat az iOS 14


Az operációs rendszer következő verziója már a Machez hasonló módon kezelheti a kiegészítőt, s arra is van esély, hogy az olcsóbb iPadek is tapipados billentyűzetet kapjanak.  

Az iOS + egér témája legutóbb néhány napja került elő, amikor a trackpaddel bővített Smart Keyboardot pedzegető pletykákról számoltunk be.  Nem kellett sokat várni, s máris itt a következő spekuláció, ezúttal a 9to5Mactől, akik szerint az iOS és az iPadOS az eddiginél jóval kifinomultabb egér támogatással érkezhet, ami egy hatalmas lépés lehet a Mac-szerű élmény felé.

Az iPadOS-ben elérhető jelenlegi egér támogatás minden, csak nem kifinomult.

Az értesülés egy újabb azoknak a sorában, melyeket az oldal az ősszel megjelenő oprendszer kódjára hivatkozva szellőztetett meg. A 9to5Mac szerint az iOS 14-ben debütáló egér támogatás a számítógépen látottakhoz hasonlóan fog működni, tehát végre egy teljes értékű funkciót kaphatunk. Az iPadOS kisegítő lehetőségeiben elérhető jelenlegi megoldás ugyanis meglehetősen esetlen, lényegében egy óriási pacával navigálunk, amely pusztán az ujjunkat hivatott szimulálni.

A mobil operációs rendszer következő verziója azonban véget vethet ennek, mert nem csak klasszikus, tartalomtól függően változó (ám itt nyugalmi állapotban eltűnő) kurzorokat, hanem akár jobb gombos kattintást is kaphatunk. A 9to5Mac erre abból következtet, hogy a kódban trackpadet igénylő gesztusok nyomait is felfedezték, mint pl. a Macen már látott kétujjas érintés, ami a jobb klikknek felel meg.  Ez persze egyben azt is jelenti, hogy újabb információk utalnak a tapipaddal turbózott Smart Keyboard érkezésére.

A 9to5Mac által megosztott kurzorminták.

A híroldal munkatársai még az érintéses kattintás („tap to click”) funkcióra is rábukkantak a kódok között, így arra voksolnak, hogy az iPad billentyűzetéhez érkező trackpad tartalmazhat majd valamiféle kifinomultabb nyomásérzékelést, akár haptikus visszajelzéssel. A Smart Keyboard következő generációja a jelek szerint több iPadet is támogathat, mivel a 9to5Macnél két modellazonosítót találtak, ami arra utal, hogy nem csak egy változatban érkezik a kiegészítő. Ez persze jelenthet két méretet is, de akár azt is takarhatja, hogy nem csak a Pro modellek kapják meg az új  billentyűzetet.

Te örülnél egy fejlettebb egér támogatásnak?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!