imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Féláron lesz itthon az Apple Music!


Úgy néz ki megvan a végleges hazai ára a kicsit több mint egy hét múlva elinduló Apple Music szolgáltatásnak. Az biztos, hogy Spotify kezdhet még jobban félni, mi pedig örülni!

Nemrég írtuk az iOS 8.4 bétájában felbukkant Apple Music menüpontról, ami miatt szinte száz százalékra vehető, hogy Magyarországon is elindul június 30-án az Apple Music. Akkor még 9,99 eurós havi előfizetési díj látszódott itthon is, a mai nap viszont ez megváltozott, ugyanis az Apple átírta az árakat. (Nagy Dánielnek köszönjük szépen a tippet!) Az új árazás pedig – dobpergés:

4,99 Euró!

A családi előfizetés árát is felezték, ez 14,99 euróról 7,99 euróra csökkent. Tehát havi 1500 forintért korlátlan mennyiségű dalt hallgathatunk és tölthetünk le az Apple Music-ból, 2500 forintért pedig mindezt az egész családunknak biztosíthatjuk, miután lejárt a három hónapos próbaidőszakunk.

499

Egyébként nemcsak nálunk írták át az árakat, egyik olvasónk észrevette, hogy hozzánk hasonlóan Romániában is olcsóbban fizethetünk elő az Apple Music szolgáltatásra. Az egyetlen rossz hír, hogy ezek szerint mind a Spotify, mind az Apple szemében szegény országnak számítunk, de még mindig jobb, mintha ugyanazt az árat kellene fizetnünk, mint a nyugati országok lakóinak. Korábban már az is kiderült, hogy például Indiában és Oroszországban is egy könnyített árszabást használnak majd az Apple Music esetében.

499ho

Bár nem tudtuk egyesével leellenőrizni minden országban az árazást, mégis nagyon úgy néz ki, hogy az Apple egész egyszerűen minden fronton nekimegy a Spotify-nak, és az ő árazásukat követik le országonként. Még a múlt heti cikknél megkérdeztük az olvasóinkat a Facebookon, hogy a Spotify vagy az Apple szolgáltatását választják-e, és a legtöbben a Spotify-t választották, egyetlen egyszerű indok miatt, ez pedig a Spotify olcsóbb árazása volt. Persze nem Magyarország dönti majd el, hogy melyik szolgáltatás lesz a sikeresebb, de jól látszik, hogy az Apple nem akar még kis csatákat sem elveszíteni, és minden fronton keményen harcolnak majd, hogy az Apple Music legyen a legnagyobb online zenei szolgáltató. Valószínűleg ez így is lesz, ahogy azt a pénteki cikkemben is megjósoltam.

tabla1

Az új fejlemények tükrében, most újra lehet szavazni: Spotify vagy Apple Music?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!