imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Macen is felbukkant az asztali Messenger


A cikk írásakor ugyan még csak néhány szerencsés régióban tesztelik az alkalmazást, de előbb-utóbb bizonyára az egész világ élvezheti majd.

Macesként az iMessage egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy a dedikált asztali app révén a böngészőktől függetlenül is hozzáférünk az üzeneteinkhez. Igen ám, de mi a helyzet azokkal az ismerőseinkkel, akiket csak a Facebook-féle Messengeren érünk el? Miattuk eddig továbbra is a Safari és társai jóindulatától függtünk, most viszont közeleg a megváltás: Franciaországban, Lengyelországban, Mexikóban és Ausztráliában már letölthető az asztali Messenger app macOS-re.

Franciaországban már nyüstölhetik az új appot.

Az alkalmazás érkezéséről először tavaly áprilisban értesülhetett a világ, amikor a Facebook fejlesztői konferenciáját megelőzően a cég véletlenül közzétett egy blogposztot a bejelentésről. Az írást ugyan rövidesen eltüntették, a szemfüles sajtó azonban addigra már világgá kürtölte, hogy a hivatalos közlemény szerint még 2019-ben letölthető lesz a maces kliens.

Ebből ugyan tavaly mégsem lett semmi, a korlátozott megjelenéssel viszont úgy tűnik, hogy mostanra már végső fázisba lépett a régen várt program tesztüzemmódja. A jelek szerint az asztali Messenger nem Catalyst-alapú, hanem az Electronra épül, így a macOS Catalina előtti rendszerekkel is kompatibilis lesz, aminek bizonyára rengetegen örülnek majd.

Azt sajnos nem tudni, hogy az alkalmazás magyar régióban való felbukkanásáig napok, hetek, vagy hónapok vannak-e hátra, úgyhogy egyelőre nem marad más, mint a várakozás, és persze a Facebooktól függetlenül használható messenger.com.

Forrás: 9to5mac.com

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!