imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Beats Solo 3

Vásárolj kedvezményesen Beats fülest

és nyerj VIP koncertjegyet a Budapest Parkba

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Felbukkantak az első iMac Prók, és brutálisak


Szemben az iPhone X-zel, Vadon élő példányt egyelőre még nem tudtunk szemügyre venni, de nyomokat már így is találni. Természetesen hol máshol, ha nem a Geekbench tesztjében. Az eredmények alapján az iMac Pro belépő verziója is röhögve leszedi majd a fejed, olyan erős lesz.

Érthető módon nagy volt a lelkesedés, amikor az idei WWDC-n az Apple bemutatta az iMac Prót, még ha lényegében csak koncepciókat láthattak is az érdeklődők. Az igazi power userek, akiknek kiemelten fontos a gép teljesítménye, egy emberként könnyebbülhettek meg: az Apple végre gondolt rájuk, professzionális felhasználókra is.

De, nem csak számukra lehet érdekes a decemberre ígért új masina, hiszen mégiscsak egy elképesztően gyönyörű, brutálisan erős gépről rántotta le akkor a leplet az Apple. Természetes, hogy azoknak is kicsit hevesebben ver a szívük, akik fogékonyak az efféle technológiai újításokra, még ha kevesen lesznek olyanok, akik egy fél panellakás árát rááldozzák majd a csúcsgépre.

Nem csoda hát, hogy fokozott az érdeklődés az újdonság iránt, a kíváncsi lelkek pedig most végre egy kevés információval gazdagabbak lehetnek az iMac Prót illetően. Belső körökben az Apple ugyanis már nagy erőkkel teszteli a space gray vasat. Pár alkalmazott pedig tudni akarta, mennyi az annyi, és lefuttatott egy-egy Geekbench tesztet. Ez persze nem maradt nyomtalanul, így most mi is láthatjuk, konkrétan mit tudnak majd a pro gépek nyers erő tekintetében.

Röviden: sokat. Bővebben: soha ilyen erős gépet még nem rakott össze az Apple, és még a belépő modellek is igencsak felülmúlják például a kimaxolt specifikációkkal rendelkező (4.2GHz-es négymagos Core i7 proci) 5K-s iMac-eket. Már ha feltesszük, hogy az eddig ismeretlen, AAPJ1371,1 modellszámú Apple-készülék valóban az iMac Pro. Azonban nem ez az egyetlen érdekesség. A benchmark naplója szerint a rejtélyes gép(ek) egy még be nem mutatott, “B” utótaggal sorszámozott, egyedi, leskálázott Intel Xeon chippel operálnak.

A nyolcmagos verzió a Xeon W-2140B nevet kapta a keresztségben és 3.2GHz-en ketyeg, míg a tízmagos változat becsületes neve Xeon W-2150B, 3.0GHz-es órajellel. Mindkettőjük közös tulajdonsága, hogy brutálisan erősek. Előbbi átlagos többmagos teljesítményére 23 536 pontot, utóbbi pedig 35 917 pontot kapott, ami összevetve a már említett maxos 5K-s iMac 19 336 pontjával, egészen jelentős előrelépésnek tűnik. Aztán a beígért 18 magos iMac Próról adatok hiányában még nem is ejtettünk szót: belegondolni is durva, az hogyan fog tarolni az efféle teszteken…

Biztos többeteknek is feltűnt, hogy míg az 5K-s iMac órajele 4.2GHz, addig itt jóval óvatosabban bánt az Apple a skálázással. Ezzel kapcsolatban a Macrumors megkérdezte John Poole-t, a Geekbench alapítóját, aki szerint az ok a hőgazdalkodással hozható összefüggésbe. Hiába ugyanis a megújult ventillátorrendszer, azért az sem tud mindennel megbirkózni, így a megsülést elkerülendő, inkább lejjebb tekerhették a processzorokat az Apple-nél.

Bár ezek csak szintetikus tesztek, így nem a valós használati élményről tanúskodnak, azért sejthető, hogy arra sem lesz sok panasz az iMac Prónál. Főleg ha hozzávesszük, hogy az Apple ígérete szerint 4 terabájt SSD, 128GB ECC RAM és Radeon Pro Vega grafikus chip is járhat majd mellé.

Örülünk, Vincent? Naná!

Forrás: Macrumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!