imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Felejtsd el a nyomatót, írj alá az iPhone-odon!


A dokumentumok, szerződések szignózása eddig se volt kihívás Macesek számára, hisz régóta van erre megoldása az Apple-nek. Mostanra pedig ugyanezt akár egy iPad vagy iPhone segítségével is megtehetjük. Lássuk, hogyan működik.

Hihetetlen idegesítő, amikor évente egyszer aláírva vissza kellene küldenem egy dokumentumot a feladónak. Persze a nyomtatópatron már rég beszáradt, de ha éppen még tudnék is nyomtatni, akkor is általában van valami kínja van a használaton kívüli alsó kategóriás nyomtatóknak. Mondanom sem kell mekkora pazarlás csak azért kinyomtatni valamit, hogy aláírjam és digitális formában visszaküldjem. Pénzügyileg és környezetvédelmi szempontból sem praktikus.

Mióta Macet használok ez a probléma megoldódott, hiszen a macOS egyik beépített funkciójának köszönhetően a kamerával be lehet szkennelni a papírra vetett szignót, és pár kattintással rá lehet varázsolni akármilyen doksi formátumra. Nos, az iOS 11-ben újabb megoldás ütötte fel a fejét, mely akár egy iPhone-on is bárki számára könnyedén kivitelezhető. A következő lépésekkel válhatsz a szignózás mesterévé:

  1. Nyisd meg a Mail alkalmazásban a csatolmányt
  2. Jobb felül koppints a toll eszközre
  3. A jobb alsó sarokban nyomd meg a hozzáadást
  4. Válaszd ki az Áláírás opciót

Több aláírás hozzáadására is lehetőségünk van, ezeket eltárolhatjuk és váltogathatjuk. Ennyire egyszerű a dokumentumok aláírása iPhone-on és iPaden.

Hasonló cikkeket a Tippek rovatunkban olvashatsz.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!