imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Felfedezés funkcióval bővült a Facebook app


Tegnap óta a Facebook hivatalosan is elkezdte kiszórni minden felhasználójának az új, Explore Feed névre keresztelt funkciót. Lényegében egy személyre szabott, lájkjainkra és megosztásainkra épülő alternatív hírcsatornáról van szó, ami segít felfedezni az internet számodra eddig ismeretlen területeit.

Megeshet, hogy unod már az ismerőseid sztorijait és a lájkolt oldalak sem szolgálnak semmilyen izgalmas tartalommal. Ilyenkor vagy abbahagyod a Facebookozást és visszatérsz később – ez nyilván teljes mértékben elképzelhetetlen opció a Facebook számára –, vagy új tartalomforrások után nézel. Igazából ez utóbbi sem jó, hiszen lusták az emberek, hogy maguktól új dolgokat fedezzenek fel. Ezt a Facebook is tudja, úgyhogy inkább csinált egy funkciót, ami helyetted is eldönti, mi érdekel téged.

Kicsit PR-osabban fogalmazva: a Explore Feed célja, hogy szélesebb merítésű tartalommal szolgáljon a felhasználóknak. Ellentétben az alap News Feeddel, ahol csak az ismerőseidhez és a lájkolt oldalaidhoz kapcsolódó posztokat láthatsz, az Explore Feed olyan fotókat, videókat, cikkeket és posztokat jelenít majd meg, amelyek forrását _még_ nem követed, de a Facebook szerint fogod. Természetesen az egész tartalomszerkesztést algoritmusok végzik majd. A megjelent anyagok személyre szabottak lesznek, attól függően, hogy miket lájkoltál vagy osztottál meg a múltban.

Egy rövid közleményben a Facebook elmagyarázza, hogy az új funkciót értünk, felhasználókért hozták létre, mert olyan tömérdek sok ember könyörgött nekik valami hasonlóért. Ők pedig jóságosan megcsinálták. Egyem a szívüket.

Elkezdjük eljuttatni a felhasználókhoz azt a kiegészítő feedet, amely népszerű cikkeken, videókon és fényképeken alapul, mindezt automatikusan az egyes felhasználókhoz igazítva, annak alapján, ami érdekelheti őket.

Úgy hallottuk az emberektől, hogy igénylik a felfedezés egy egyszerű módját, amikor olyan oldalakról bukkanhatnak releváns tartalomra, amikkel még nem állnak kapcsolatban.

Az újdonság elméletben mind a webes felületen, mind az alkalmazásban megtalálható. Webes felületen ezt a baloldali “Felfedezés” menüpont alatt mint “Felfedezés hírfolyam” találhatjátok meg, míg az appban nyomjatok rá a jobb szélső “More” kockára az alsó sávban majd húzzátok feljebb a kis ablakot, ami megjelenik, és alul máris láthatjátok az Explore Feed kis rakétáját egy kerek ikonban.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!