imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A felhasználók Sirihez fordulnak segítségért, derül ki az Apple egyik álláshirdetéséből


Az Apple álláshirdetései között kotorászva néha egészen érdekes dolgok derülnek ki: a legutóbb például az, hogy a felhasználók sok esetben fordulnak Siri felé segítségért. Aki az Apple személyi asszisztensét fejlesztő részlegén szeretne dolgozni, attól csupán 5 év szakmai tapasztalatot várnak el és jártasságot a pszichológiában. Érdekel?

Fay Rotenberg, egy egészségügyi témában mozgolódó startup cég vezetője szúrta ki, hogy az egyik frissen megjelent álláshirdetés az Apple-nél a tech iparban szerzett tapasztalaton túl olyan egyéni képességeket is igényel, mint a pszichológiában való jártasság, a kommunikációs képességek vagy épp a tanácsadás. Egyszóval nem magasan képzett szoftverfejlesztő mérnököket keresnek, hanem olyan szakembereket, akik a probléma mögé látnak. Ez a probléma pedig Siri felhasználási módja.

Az emberek komoly beszélgetéseket folytatnak Sirivel. Mindenféle dolgokról beszélgetnek az asszisztenssel, amikor stresszes a napjuk vagy valami komoly gond jár a fejükben. Vészhelyzetben Sirihez fordulnak, és akkor is, amikor tanácsra van szükségük az egészségesebb élethez. Érdeklődsz az ilyen területek iránt? Gyere és dolgozz velünk a változásért a Siri csapat részeként!

A hirdetésből kiderül, hogy a felhasználók sok esetben egyfajta terapeutaként tekintenek Sirire, segítséget várnak tőle. Ez őrültségnek hangozhat, de adott esetben egy ilyen technológiát miért ne lehetne ilyen területen is alkalmazni, ahelyett, hogy vicceket meséltetünk vele vagy hangvezérléssel megkérjük, hogy tárcsázzon valakit. És melyik más cég figyelne az egészségügyi felhasználásra jobban, mint az Apple.

Mégis, honnan tudja ezek az információkat az Apple a felhasználóiról? Nem titok, hogy Siri használata közben folyamatosan adatokat gyűjt, eltárolja a vele folytatott beszélgetéseket, hiszen így lehetséges a fejlesztések során egyre humánusabbá, okosabbá és praktikusabbá tenni. Néhány éven belül a mesterséges intelligencia fejlesztések olyan szintre érnek, hogy az Apple ilyesfajta törekvéseit komolyan is lehet majd venni. Addig viszont azzal is megelégedünk, ha jó alapját képzi Siri a HomePodnak.

Forrás: 9to5mac

Az Apple palettáján egyre több, Sirivel is használható kiegészítő található. Ilyen például az AirPods is, ami lenyűgözött minket egyszerűségével és praktikusságával. Az Apple első, abszolút vezeték nélküli fülhallgatóját megtalálod az iSTYLE kínálatában is.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!