imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Feliratok megjelenítésének engedélyezés iPhone-on


Nem jelennek meg a Facebook videók feliratai? Mutatjuk, hogyan engedélyezheted őket a natív lejátszóban.

Mivel a felhasználók többsége lehalkított mobileszközökön böngészi a Facebookot, ezért egyre gyakrabban előfordul, hogy külön mellékelt szöveges fájlokon keresztül feliratok érhetőek el hozzájuk, csak úgy, ahogyan azt a YouTube-on is megszoktuk. Nézzük hol engedélyezhetjük, adott esetben tilthatjuk a le a szabvány felirat fájlokat.

A videómegosztó portálokon és közösségi média felületeken külön mellékelt, akár több nyelven is elérhető feliratokkal találkozhatunk. Ezeket egy .srt fájlon keresztül mellékelik a készítők, opcionálisan elehet őket használni. Vagy mert számunkra idegen nyelven szólal meg a videó, vagy egész egyszerűen azért, mert némán szeretnénk valamit nézni.

Ezeket a fájlokat az iOS beállításokban engedélyezhetjük. Nyisd meg a Beállítások alkalmazást, majd az Általános > Kisegítő lehetőségek menüpontban koppints a Feliratok és szöveges átiratok almenüre. Engedélyezd a Szöveges átiratok + SDH opciót és tetszés szerint állítsd be a megjelenés stílusát. Ez a menüpont az iOS natív videólejátszójára értelmezendő, tehát például a YouTube alkalmazás beállításait, ami egyéni lejátszóval rendelkezik, arra ez nem lesz hatással.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!