imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Felmondott Ming-Chi Kuo, a legismertebb Apple jós


Nagyon úgy néz ki, hogy az egyik legmegbízhatóbb forrásnak minősülő, alapos beszállítói kapcsolatokkal rendelkező Kuo nem is fog többé az Apple-lel foglalkozni. Kollégája KGI Securitiestől való távozásáról a másik nagyágyú, Mark Gurman is megemlékezett.

A China Times közölte a hírt, hogy az belsős Apple információk királya, a KGI Securites szinte mindig tévedhetetlen elemzője hat és fél év után, április 27-étől kezdődően otthagyta jelenlegi munkahelyét.

Rendszeres olvasóink egész biztosan számtalanszor találkoztak már Ming-Chi Kuo nevével és információival. Mással nagyon nem is lehetett, hiszen az elemző legalább olyan titokzatos, mint maga az Apple. Mindig is kerülte a rivaldafényt, fényképeket is alig találni róla az interneten, szinte sosem ad interjúkat – egy szellem, akinek jóformán tényleg csak a befektetők számára közölt jelentései az egyetlen digitális lenyomatai.

A Ming-Chi Kuóról készült kevés fotó egyike.

Amit azonban biztosan tudunk, hogy egészen idáig a KGI Securities nevű befektetőcégnél dolgozott, ami Tajvan második legnagyobb ilyen jellegű vállalkozása, és 30 éve van jelen a piacon. A KGI-nál eltöltött hat és fél év előtt körülbelül két hónapot tevékenykedett a rosszhírű, szintén tajvani székhelyű DigiTimes techmagazinnál is, még 2010-ben. Annak ellenére, hogy nagyon hamar otthagyta senior elemzői pozícióját a lapnál, ennyi idő is elég volt neki, hogy sikeresen telibe találja a 11″-es MacBook Air 2010-es megjelenését, illetve a negyedik generációs iPod touch-ot.

Ahogy az ennyiből is látható tehát, Kuo nem pusztán titokzatos imidzsével szerzett magának hírnevet. Az elemző feltehetően igen jó kapcsolatot ápolt a beszállítók szintjén magas beosztású alkalmazottakkal, de még az is valószínűsíthető, hogy az Apple-ön belül is voltak kismadarai.

Ennek köszönhetően pedig tényleg az egyik legmegbízhatóbb Apple-jósnak számított széles-e világon, komoly tekintélyt harcolt ki magának a szakmán belül. A Business Insider egyenesen a „világ legpontosabb Apple-elemzője“ címen emlegette, a BGR pedig „A világ legmegbízhatóbb iparági megfigyelője, ha az Apple-ről van szó“ szavakkal méltatta munkásságát. A szintén nagybecsű jós, Mark Gurman így emlékezett meg kollégájáról a távozás kapcsán:

Felsorolni is nehéz lenne, mennyi készülőben lévő Apple termékről rántotta le idő előtt a leplet, minden bizonnyal sok bosszúságot okozva ezzel Tim Cookéknak, és állandó beszédtémát adva ezzel a techsajtónak. Nálunk például épp a tegnap reggel jelent meg tőle származó információ legutóbb.

Hogy pontosan mi áll az elemző távozásának hátterében, arról természetesen nem sok mindent lehet tudni. Elképzelhető, hogy – részben az Apple szivárogtatásokra vonatkozó fokozott szigorának következményeképp – elvesztette informátorait; de az sem kizárható, hogy egyszerűen csak ráunt már a dologra és valami újba akart belevágni.

Merthogy Kuo nem fog egészen eltűnni a színről, a China Times tudomása szerint elemzői munkáját más területeken kívánja folytatni, feltörekvő iparági résztvevőkkel foglalkozva. Hogy figyelő szemeit mennyire fogja még rajtatartani az Apple-ön, szintén nem világos, mi azért bízunk benne, hogy néhanapján visszatér majd egy-két jóslat erejéig.

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!