imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fémszobrászból iPad művész


Zöldebb megoldás a digitális művészet, az izületeidet is kíméli. Az alkotások pedig cseppet sem csúnyábbak.

Nagyapám elbeszélései alapján tudom, hogy a fémszobrászat egy rendkívül megterhelő szakma, fizikailag sokat képes kivenni az emberből. Ezt érezte Mark Leichliter is, aki több mint 25 éve foglalkozik szobrászattal, és eddig ilyen műveket adott ki a kezéből:

Az ötvenes éveiben járó művész testén saját bevallása szerint már nyomott hagyott a több évtizednyi fiziaki munka, ám agyának kreatív része még továbbra is szárnyal, és alkotni akar. Illetve a fém megmunkálással járó rengeteg hulladék és melléktermék sem tetszett már neki. Ezért újabban váltott, és inkább digitális művészként folytatja munkásságát.

Arról is beszélt, hogyan dolgozik mostanában kizárólag az iPadje segítségével:

Egyszerű vektoros alakokkal kezdek, amiket egy kompozícióba rakok össze, ami “jól mutat”. Aztán erre rakok filtereket és effekteket egy sorkülönböző app segítségével. Mindeközben egyfajta közvetlen visszajelzést kapok a képernyőn történtekről. Általában valami véletlenszerűen pattan ki, ami elkapja a fantáziám, és azon a vonalon megyek tovább.

Mark grafikáit a weboldalán éred el, jöjjön négy kedvencünk:

A legjobban a magáról írt szövegben a tartalmak jogairól írt része tetszik: “ne lopd el a sz*rjaimat, készíts sajátot. Egyáltalán nem nehéz; csak pár évszázadig tart”.

Szeretnénk mi is összegyűjteni azon olvasóink történeteit, akik munkájukban részben vagy teljes egészben iPadet használnak. Ha magadra ismersz és van kedved megosztani tapasztalataid, írj nekünk a hello@imagazin.hu-ra.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!