imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Find my iPhone használata


Az elmúlt 2-3 évben jelentősen nőtt az iPhone-osok száma az ismerősi körömben, és talán ami egy ős iPhone-osnak evidens, például a Find My iPhone használata, az a friss tulajdonosoknak nem feltétlenül. Éppen ezért a kezdő kollégák kedvéért egészen az alapoktól szedjük össze, mit tehetünk Apple eszközeink védelmében. Következzen a Find my iPhone használata!

Ha megtörtént a baj és elveszett az iPhone-od vagy iPaded, akkor jó ha tudod, hogy az Apple kézenfekvő megoldást nyújt erre az esetre is. A Find my iPhone lényege, hogy a fiókodhoz kapcsolt összes bekapcsolt készülék pontos helyzetét meg tudja állapítani, akár egy másik Apple eszközről (Macről, iPadről vagy iPod touch-ról) vagy a webes alkalmazáson keresztül belépve az iCloud fiókba is nyomon követhetők az eszközök pontos helyadatai. Ugyanitt az egyes eszközökre koppintva jelző hangot adhatunk le távolról. Ez abban az esetben hasznos, ha mondjuk a szombati csapatás után fogalmunk sincs a ház melyik szegletében kallódik a telefonunk, de így akár a tolvajokra is jól rá lehet ijeszteni.

A következő lehetőség, a Zárolás arra az esetre való, amikor biztosak vagyunk benne, hogy elveszett a készülék. Egyrészt, ahogy a neve is mutatja zárolja a távoli eszközt, amit később egy általunk megadott kóddal tudunk majd feloldani. Illetve üzenetet is hagyhatunk a megtalálónak, melyben tudatjuk, hogy elvesztettük a készüléket és megadjuk az elérhetőségünket. Fő az optimizmus. A cikk megírása közben, egyébként egy érdekes jelenséget vettem észre: ha Macet zárolunk mondjuk az iPhone-unkról, akkor a gép újraindítását követően a rendszer amerikai angolra állítja a billentyűzetet, ezt nem árt észben tartani. Én kerestem egy ideig a nullát.

A jobboldali ikonnal csak okosan bánjunk, ezzel ugyanis végleg megakadályozhatjuk, hogy bárki illetéktelen hozzáférjen az iPhone-unkhoz, nullázza a telefon tartalmát. Ekkor nagyon fontos az, hogy naprakész biztonsági mentésünk legyen a készülékeinkről, hiszen ugyan a telefonról elvész az összes adat, ha későb mégis előkerül az iPhone vagy új készüléket vásárolunk, akkor mindent visszaállíthatunk az eredeti állapotba. A kukára koppintva végezhetjük el tehát a törlést, ekkor meg kell adnunk a készülékhez tartozó jelkódot vagy, ha családi megosztással használjuk készülékünk, akkor azon belül bárki más jelkódját és az iPhone komplett tartalma törlődik online állapot esetén. Ha azt látjuk, hogy offline van készülékünk, akkor sincs baj, amint újra online lesz, törlődni fog róla minden adat.

Find My iPhone
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!