imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fiókváltás Apple TV-n


Az Apple TV-t általában nem csak magának veszi az ember. Ellentétben egy iPhone-nal vagy iPaddel, ez egy központi eszköz, amit mindenki használ. Éppen ezért olykor előfordul, hogy fiókot szeretnénk váltani, lássuk hol találjuk ezt a lehetőséget az eszközön.

Az Apple TV-t, mint bármely más eszközt egy időben egy Apple ID-val tudjuk használni. Igazi, több felhasználós használatra még mindig nincs felkészítve ez az eszköz sem, ugyanakkor van arra módunk, hogy például családi megosztással egymás tartalmait elérjük különböző fiókokból is, vagy egyszerűen a beállításokban átválthatjuk az aktuális fiókot egy másikra.

Apple TV-n három részre oszthatjuk a fiók-kérdést. Egyrészről ott vannak az iTunesban megvásárolt filmek, és zenék, illetve az App Store-ból letöltött alkalmazások és az Apple Music. Másrészről külön kezelhetjük az iCloud fotókat, végezetül pedig akinek erre van igénye, az a Game Centerbe is külön be tud jelentkezni.

A fiókváltáshoz a Főképernyőről a Beállításokba kell belépni, majd a Fiókok menüpontra nyomni a Remote-tal. Itt választhatunk az iCloud, az iTunes és App Store, illetve Game Center bejelentkezések között. A tartalmakat gond nélkül megoszthatjuk családi megosztáson keresztül, így adott esetben a különböző fiókok közt váltogatva is ugyanazokat a tartalmakat fogjuk tudni elérni.

Mivel a fiókok jelszóval védettek, ezért nem fordulhat elő az, hogy a megosztásban lévő valamelyik családtag a megosztásban nem szereplő tartalmakhoz úgy fér hozzá, hogy egyszerűen átvált egy másik fiókra.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!