imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fish & Trip – A nap legjobb halas játéka


Nem gondoltam, hogy a klasszikus Snake játékokból készülhet még igazán eredeti, hasonló logikára épülő ügyességi játék. Azt meg pláne nem, hogy egy ilyen típusú koncepcióból ennyire cuki végeredmény sülhet ki. Mutatjuk mivel játszunk ma!

Tech magazint azért jó írni, mert az ember azt csinálja, amit egyébként is csinálna: egész nap az iPhone-ját nyomkodja. Na jó, meg néha az iPadjét is, azon jobban élvezzük a játékokat. A neheze viszont ott kezdődik, amikor a kis millió információ, játék és alkalmazás közül ki kell szűrnünk azokat, amelyekre az olvasóink leginkább fogékonyak. Ezzel valószínűleg a fejlesztők is így vannak, meg is magyarázom miért.

Az App Store-ban jelenleg körülbelül 2 millió alkalmazás található. Ezeknek körülbelül valamivel kevesebb mint a fele játék. És hogyan lehet 2018-ban megszólítani a felhasználót? A cukiság csúcsra tolásával. Persze készíthetsz olyan típusú játékokat is, mint a Fortnite, de Game Dev Tycoon óta tudjuk, hogy sok-sok bukás és rengeteg pénz elfüstölése után jönnek az olyan címek, mint az idei sláger.

Tehát egyszer, olcsó, könnyen emészthető címmel kell nyomulni. Pont olyannal, mint a Fish & Trip, ami egy végtelenített arcade játék. Apró halként kell az óceán mélyén elmenekülnünk a cápák elől. Korábban már többször említettem, milyen fontosnak tartom az ilyen egyszerű játékmeneteknél a hang aláfestést, ami még a kevésbé esztétikus játékoknál is egészen új értelmet adhat a játéknak.

Nos, ebben a játékban egyikbe sem tudok belekötni. A halak és az őket körülvevő mélyvízi világ hihetetlen cukira sikeredtek. A játék során nemcsak a nagyhalakat kell kikerülnünk, hanem a többi kishallal falkába verődhetünk. Itt kezdődnek igazán az izgalmak, hiszen a több apró hal, nagyobb falat alapon a ránk vadászó rémségek is egyre inkább kedvek kapnak a macska-egér harchoz.

Nem a megtett távolság a mérvadó, hanem hogy minél több hallal kerüljük ki az akadályokat. Eközben pontokat gyűjtögethetünk, amikkel új fajta halakra mehetünk rá, így az egyre gyakoribb horgászatoknak köszönhetően, egyre több típus csapódhat a falkához. A Fish & Trip ötlete és megvalósítása is egyaránt remek, ez tényleg egy olyan játék, amivel 5 éves kortól egészen az idősebb korosztályokig bárki el tud szórakozni ideig-óráig.

Próbáljátok ki és kommentben mondjátok el a véleményeteket!

• Fish & Trip letöltése az App Store-ból (univerzális – ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaz)

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!