imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fizet a Google az Apple-nek, mint a katonatiszt


9 milliárd dollárba fáj az a Google-nek, amiért igazából fizetnie se kéne…

Évről-évre előkerül a téma, és évről-évre egyre nagyobb számok kerülnek elő, amikor az Apple és a Google megállapodásáról beszélnek az elemzők. A Google ugyanis egészen sok pénzt fizet az Apple-nek, mégpedig saját, jól felfogott érdekéből:

szeretne a Safari alapértelmezett keresőmotorja maradni.

Az Apple ugyanis bármikor dönthetne úgy, hogy mást választ. Ott vannak például a Siri keresések, amelyek mind a Bingen keresztül történnek. Mondjuk a Google annyira piacvezető kereső, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy váltás után a felhasználók jelentős részének nem az lenne az első dolga, hogy visszaállítsa a jól megszokott motort.

Mindenesetre úgy néz ki, hogy a Google-nek elég sok pénzt megér még ez a lemorzsolódó kisebbség is, hiszen elemzői információk szerint körülbelül 9 milliárd dollárt fizetett az Apple-nek az alapértelmezettségért.

Úgy tűnik erősen inflál a pozíció ára, hiszen majd’ három évvel ezelőtt még csak 1 milliárd dollárba, tavaly pedig 3 milliárdba került ugyanez.

Ilyen ez a pop-szakma…

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!