imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Főgomb gyorsaságának beállítása iPhone-on


Lassú vagy Batman? Semmi para, mutatjuk hogy állíthatod lassabbra a Főgomb reakcióját, amivel komfortosabban használhatod az iPhone-od.

A Főgomb, vagy közismertebb nevén Home gomb az iPhone-ok első számú kezelőegysége, kivéve az iPhone X-et, ahol ez jelentősen megváltozott. Ezzel a gombbal léptethetünk vissza a Főképernyőre, duplán lenyomva ezen keresztül érhetjük el a multi-tasking nézetet, háromszor lenyomva pedig az előre beállított Kisegítő lehetőségek valamely funkcióját aktiválhatjuk vagy deaktiválhatjuk.

Alapértelmezett beállításon az egymás követő lenyomásokat gyorsan kell megtennünk, ekkor érzékeli a telefon, hogy nem kilépni szeretnénk az alkalmazásból, hanem más műveletet végezni. Azonban ennek a késleltetését személyre szabhatjuk. Ez egy kényelmes megoldás azoknak, akiknek kevésbé fürge ujjakkal rendelkeznek, vagy egyszerűen csak így kényelmes használni.

Értelemszerűen, ha “lassabra” állítod a Főgomb reagálását, akkor valamelyest lassabbnak is fog tűnni a telefonod. Ezt a beállítást a következő módon érheted el:

  1. Nyisd meg a Beállításokat
  2. Görgess az Általános menüponthoz
  3. Koppints a Kisegítő lehetőségek almenüre
  4. Keresd meg a Főgomb opciót

Ezen a ponton három szint közül válogathatunk: Alapértelmezett, Lassú, Leglassabb. Tapasztalatom szerint az első és második szint között érezhető a különbség, valóban nem kell az első nyomás után azonnal megnyomni újra, hanem kicsit ráérősebben is lehet. A lassú és leglassabb között már nincs ekkora különbség. Sok használat után biztosan érezni az eltérést, de számomra eddig a Lassú beállítás tűnt a legoptimálisabb, persze embere válogatja. Ezeket a beállításokat alkalmazhatjuk az iPhone X oldalsó gombjára, ugyanezen a módon.

Bónusz tipp: Az iPhone 7 és iPhone 8 modelleknél tovább finomíthatjuk a Főgombbal való interakciót azzal, hogy gyengébbre állítjuk a nyomás erősségét. Ehhez az Általános > Főgomb lehetőséget keresd, ahol szintén 3 szint közül választhatsz.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!