imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fogyatkoznak az Apple Watch alkalmazások


Úgy tűnik, egyre több nagy cég hagyott fel azzal a jó szokásával, hogy alkalmazásaik az Apple okosóráját is támogatják. Az Amazon, eBay és a Google is látszólag kihátrált a platform mögül, de ennyire azért nem drámai a helyzet.

Az Apple Insider szúrta ki, hogy az elmúlt pár hónapban szép csendben egyre több nagy cég függesztette fel alkalmazásaik Apple Watch támogatását. Különösen fájó, hogy a mostanában beszüntetett alkalmazások készítői, az Amazon, a Google és az eBay már a kezdeti időszaktól kezdve hű támogatói voltak a platformnak. Pár hónappal a 2015-ös debütálás után már mindegyik cég appja elérhető volt a felhasználók számára. Mi történt most, miért maradt abba a támogatás?

Nem tudja senki. Ha tippelnem kéne, leginkább azért, mert baromi fölöslegesek voltak. De tényleg, ki az, aki feltétlen Apple Watch-ról akar levezényelni egy árverést? Különösen úgy, hogy önálló chip hiányában a mobilnetet mindenképpen egy közelben lévő iPhone-nak kellett biztosítania, amin azért jóval kényelmesebb az ilyen jellegű tevékenységek végrehajtása. Szerintem egyszerűen az Amazon és az eBay rájött, hogy alig használja valaki az Apple Watch alkalmazásokat, akkor meg minek pénzt és energiát fordítani a fejlesztésükbe…

Ennél egy fokkal azért fájóbb pont a Google Maps hiánya. Belátható, hogy a csuklóra kapni a navigáció iránymutatásait (főleg gyalogos üzemmódban) jelentősen kényelmesebb, mint telefonnal a kézben rohangálni a városban. Ráadásul a ki/be kapcsolgatott kijelző az akkumulátort is rendesen meríti. Bár az Apple Maps továbbra is opció, azért ennek a műfajnak továbbra is a Google a királya.

Szerencsére azonban nem kell kardjába dőlnie senkinek, és kukáznia az Apple Watch-ot, a Google esetében ugyanis csak átmeneti a jelenség. A cég szóvivője, Shara Tibken egy közleményben fejtette ki, hogy a jövőben újra elérhetővé teszik majd az alkalmazásukat Apple Watch-ra is.

„A legfrissebb iOS verzióval megszüntettük az Apple Watch támogatását, de a jövőben várhatóan újra támogatni fogjuk.”

Azért az sokat elmond az okosóra alkalmazások piacáról, hogy kellett egy kis idő, mire a felhasználók észrevették, hogy megszűnt a fentebb említett alkalmazások támogatottsága. De ez nem is csoda, áprilisban 24-én volt két éves a platform, ennyi idő alatt pedig bőven világossá válhatott, hogy mik azok az alkalmazások, amikre igény van, és mik azok, amikre nincs. Ezt az induláskor igazából senki sem tudhatta.

Forrás: Macrumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!