imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fogyókúrán és egyben hízókúrán is az Apple Watch 2


Kevesebb mint egy hét és jön az iPhone 7, de vele együtt az Apple Watch 2 is várható, amiről most újabb információk szivárogtak ki.

Bevallom őszintén, személy szerint jobban várom az Apple Watch 2-t, mint az iPhone 7-et. Előre aggódok a 7 Plus brutál jónak ígérkező kamerája miatt, hogy esetleg dilemma elé állít, és elkezdek gondolkozni a tepsi méretű iPhone 7 Plus vásárlásán. Nem akarom átélni ezt a gyötrelmet.

De vissza az Apple Watch 2-re. Imádom az Apple Watch-omat, 496 napja minden egyes nap ott van a csuklómon (nemsokára meglesz az 500 move goal érem), és diszkréten küldi az értesítéseket, számolja a pulzusom, motivál az egészséges életre. A watch OS 3-at is kipróbáltam, megtáltosodik majd tőle a jelenlegi generációs Apple Watch. Na de akkor miért várom ennyire a Watch 2-t?

Egyszerű a válasz: ha valami ennyire jó, de még jobb lehet, az már majdnem tökéletes, én pedig szeretem a tökéletes, vagy majdnem tökéletes dolgokat.

Amikor először kézbe fogtam az Apple Watch-ot arra gondoltam: ez nem is olyan krumpli, mint a fotókon. De azért egy picikét, csak egy egészen picikét lehetne vékonyabb.

Ezzel a kicsit hosszúra nyúlt bevezetővel el is érkeztünk a lényeghez, ugyanis végre több alkatrészt is sikerült lencsevégre kapnia az angliai Byte-nak, akik egyébként abból élnek, hogy eredeti alkatrészekkel javítgatják az Apple termékeket. Most azt ne firtassuk, hogy honnan szerzik be ezeket, mert elvileg csak a hivatalos szerviz partnerek kaphatnak alkatrészt közvetlenül az Apple-től.

Mindenesetre a Byte egy egész hosszú (álló grrrr) videóban mutatja be a kapott alkatrészeket, és végre kiderült, hogy láthatóan és érezhetően is vékonyabb lett a kijelző, illetve a nagyobb akkumulátorról szóló korábbi hírt is biztosra vehetjük.

A kijelző tehát vékonyabb lett, és egy plusz chipet is kapott, a kijelző alatt található, az érintésért felelős rétegen pedig ugyancsak egy plusz chipet találunk. Ki tudja mire szolgálnak majd ezek.

watch2_byte

Az akkumulátorról nemrég írtunk, a Byte is megerősítette most, hogy nagyjából 35 százalékkal nagyobb kapacitással rendelkezik mint a jelenlegi modellekben lévő, 0,98-ról 1,28 wattórára hízott a teljesítménye, ez pedig igen jelentős differencia, még akkor is ha az Apple Watch 2 GPS modulja több energiát igényel. Ugyebár a GPS modult nem fogjuk folyamatosan használni, ha pedig teljesen kikapcsoljuk, akkor elég valószínű, hogy 35 százalékkal nő majd az üzemidő.

watch2_byte2

Bár az óra házát még nem láttuk (se az S2 processzor és a szenzorok fejlesztéseit sem), egyre biztosabb, hogy hamarosan egy picit vékonyabb, de sokkal izmosabb Apple Watch érkezik, jól láthatóan az Apple az iPhone-oknál már bevált receptet alkalmazva csiszolgatja tovább a terméket.

Szerdán este 7-kor élőben közvetítjük az Apple bemutatóját, ne tervezzetek programot aznap estére!

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!