imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Földkörüli pályára állna az Apple?


Na jó, azt talán mégsem. Viszont Mark Gurman infói alapján egyészen biztosnak tűnik, hogy egy csapat mérnök már vadul dolgozik azon, hogy a vállalat oldhatná meg az iPhone-ok közti adatközlést műholdak segítségével.

A Bloomberg elemzője szerint az Apple mérnökei olyan megoldáson dolgoznak, mely segítségével az iPhone-ok és más eszközök úgy tudnának egymás közt adatot küldeni, mint ahogy például az internet kapcsolat működik: műholdak segítségével.

A cupertinói iPhone-gyártó kb. egy tucat mérnököt foglalkoztat, akik különböző űrkutatási területekről érkeztek. Céljuk, hogy öt éven belül felmutatható eredményt érjenek el ezen a területen. A projekt még igen korai fázisában van, és az is lehet, hogy végül elvetésre kerül. Még a cél sem teljesen biztos, és az sem, hogy hogyan használnák a szatelliteket. – mondta egy meg nem nevezett belsős forrás.

A forrás szerint az Apple fő célja az lehet, hogy az adatot úgy juttassák el a felhasználók iPhone-jaira, hogy kihagyják ebből a telefon- és internetszolgáltatók hálózatait. Csökkentve ezzel a neki valók kiszolgáltatottságot. Emellett a műholdak arra is alkalmasak lehetnek, hogy sokkal pontosabb helymeghatározást tegyenek lehetővé.

Nem véletlen, hogy egy csapat mérnököt szabadítottak az ötletre űrtechnológiai és vezeték nélküli adatátvitellel kapcsolatos tapasztalattal, na meg az sem, hogy továbbra is toboroznak olyan pozíciókra, melyek a kommunikációs modulok fejlesztésében játszhatnak szerepet.

2017-ben érkeztek az első vezetők a Google-től, akik akkor a keresőóriás műholdas projektjein dolgoztak. Az viszont sosem lett megnevezve, hogy John Fenwick és Michael Trela pontosan milyen szerepet töltenek be jelenleg az Apple életében. Viszont az biztos, hogy az idei év során egy rakat embert szerződtettek melléjük az iparág különböző szegmenseiből.

Még az sem kizárt, hogy az Apple nemcsak a mobileszközöket fejleszti, hanem saját műholdat készít. Az viszont biztos, hogy ezzel egy olyan területre léptek, ahol olyan vállalatok, mint az Amazon és Facebook már évek óta tevékenykedik több-kevesebb sikerrel.

Forrás: Bloomberg

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!