imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Folyamatos frissítési értesítések kikapcsolása Macen


Idegesítenek a folyamatosan visszatérő, rendszerfrissítésre figyelmeztető értesítések a gépeden? Ha szeretnéd, akár ki is kapcsolhatod őket.

Nincs is annál rosszabb, amikor heteken keresztül pár óránként felbukkan egy idegesítő értesítő arról, hogy ideje lenne a régi operációs rendszert újabbra cserélni. Persze ennek is megvan az előnye, hisz fontos fejlesztések történtek a motorháztető alatt. Így nem is ajánlott senki számára a frissítés elodázgatása. Mégis időigényes a dolog, ezért velem is előfordul, hogy hetekig nem frissítem a gépem. Ilyenkor mindig rá kell nyomni, hogy később, napjában többször is.Tehát ahhoz, hogy kikapcsoljuk az értesítőt, több dolgot is tehetünk. Első körben nyissuk meg az Rendszerbeállítások > App Store ablakot. Ha itt kikapcsoljuk a Frissítések automatikus ellenőrzése opciót, akkor elviekben a verziófrissítésektől megszabadulhatunk egy időre, ugyanakkor a főverziókról továbbra is jó eséllyel értesíteni fog a rendszer. Nézzük mit tehetünk annak érdekében, hogy teljes mértékben eltűnjenek a felugró értesítések.

Egy kis terminál varázslatra lesz szükség a továbbiakban. Nyissuk meg, és másoljuk be a következő kódsort: sudo mv /Library/Bundles/OSXNotification.bundle ~/Documents/. Ezt csak úgy tudjuk végrehajtatni, ha van rendszergazdai jogosultságunk, tehát szükség lesz a fiók jelszóra is. Ha minden jó, nyomjuk meg az enter billentyűt. Ahhoz, hogy a változtatás eredményes legyen, indítsuk újra a gépet.Egyes külföldi fórumokon néhányan arra panaszkodtak, hogy ez sem segített a problémán. Nos, ebben az esetben van még egy lehetőség, amennyiben még nem frissítettél macOS High Sierrára. Vegyük ki manuálisan a könyvtárból a bundle-t, ami ezt okozza. Nyissuk meg a Findert, a felső menüsoron nyomjunk az Ugrás > Ugrás mappához… (Shift (⇧) + Command (⌘) + G) opcióra. Írjuk be a következő elérési útvonalat: /Könyvtár/Bundles. A mappában megjelenő OSXNotification.bundle fájlt mentsük le máshova és töröljük ki ebből a könyvtárból.

Ezeken a lépéseket végigjárva, ha mindent jól csináltunk, akkor sikerült megfékezni a felugró emlékeztetőket. Természetesen akármikor vissza is állíthatjuk őket. Ehhez értelemszerűen pipáljuk be a Frissítések automatikus ellenőrzése menüpontot az App Store beállításaiban. Majd ismét nyissuk meg a Terminált és ezt a kódot futassuk le: sudo mv ~/Documents/OSXNotification.bundle /Library/Bundles/. Végezetül pedig a kitörölt bundle fájlt másoljuk vissza a /Könyvtár/Bundles eléréshez.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!