imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Folytonosság a skiccelésben használata Macen


Az Apple saját, Folytonosság (Continuity) néven futó funkció-csomagja az, ami igazán beszippantja az ember az ökoszisztémába. Az új operációs rendszerek megérkezésével további lehetőségekkel bővült a Folytonossági funkciók tárháza, ilyen a Folytonosság a skiccelésben (Continuity Sketch) is.

A Folytonosság a skiccelésben funkcióval Macen keresztül új rajzot adhatsz hozzá csomó fajta natív és harmadik féltől származó alkalmazáshoz úgy, hogy rajzolásra az iPaded, iPhone-od vagy az iPod touch-od használod kézzel vagy Apple Pencillel. Nézzük mire lesz szükséged ehhez.

A Continuity Sketch használatához fontos, hogy eszközeid iOS vagy iPadOS 13, illetve macOS Catalinát futtassanak, korábbi rendszerekkel nem működik a dolog. És fontos, hogy minden eszközödön be legyen kapcsolva a Wi-Fi és Bluetooth, valamint ugyanazzal az Apple ID-val legyél mindkettőn bejelentkezve és legyen bekapcsolva a kétlépéses hitelesítés is.

Az alábbi eszközök támogatják a Folytonosság a skiccelésben funkció használatát:

  • iPhone 6s vagy újabb készülékek, iPhone SE, iPod touch (7. gen.)
  • iPad Pro (minden modell), iPad (5. gen.) vagy újabb, iPad Air 2 vagy újabb, iPad mini 4 vagy újabb
  • MacBook (2015 vagy újabb), MacBook Air (2012 vagy újabb), MacBook Pro (2012 vagy újabb), Mac mini (2012 vagy újabb), iMac (2012 vagy újabb), iMac Pro (minden modell), Mac Pro (2013 vagy újabb)

A Continue Sketch egy csomó natív Apple alkalmazással működik, pl. Pages, Numbers, Keynote, Mail, Üzenetek, Jegyzetek és TextEdit, de egyre több harmadik féltől származó alkalmazás is kezdi támogatni a lehetőséget.

És akkor jöjjön a lényeg:

  • Nyiss meg egy dokumentumot a Maceden (mondjuk Pagesben)
  • A menüsávból válaszd a Fájl > Beszúrás [eszköz neve] eszközről > Skicc hozzáadása lehetőséget, némelyik appban ez a Beszúrás menüpont alatt található.
  • Ugyanezt érheted el, ha a Control gombot lenyomva tartva/jobb egérrel kattintasz a dokumentumban, és a felugró menüből kiválasztod a Skicc hozzáadása parancsot.
  • A választott eszközön megnyílik egy ablak, ahol iPad esetében Apple Pencillel (is) vagy az ujjaddal rajzolhatsz.
  • Ha kész a rajzod, akkor a jobb felső sarokban nyomj a Kész gombra.

És már meg is történik a varázslat, a Maceden ott fog virítani a kívánt rajz. Ugyanez egyébként működik helyben készített fotóval és szkennelt dokumentummal is.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!