imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Forradalmi kamera lesz az iPhone 6s-ben?


Alig jelent meg az iPhone 6, máris elindultak mindenféle spekulációk a jövő ősszel megjelenő új iPhone-ról. Meg sem írnánk ezt a hírt, ha nem lenne hozzá köze John Grubernak.

Mivel viszont az alábbi hírt John Gruber osztotta meg, ezért talán nem szabad elmenni mellette, ugyanis Gruber elég pontos információkkal szokott rendelkezni a még meg nem jelent Apple termékek kapcsán. Nem mellékesen ő volt az egyetlen, aki eltalálta (tudta?) az iPhone 6 kijelzőjének a felbontását még a készülék bemutatása előtt.

Most azt csiripelték neki a madarak, hogy egy egészen nagy dobással készülhet az Apple az új iPhone-ba. Persze az iPhone 6s még majdnem egy év, hogy megjelenjen, de nincs kétségünk afelől, lesznek olyan újdonságok, ami miatt az Apple rajongók újra sorbaállnak majd. Talán a kamera lehet az egyik ilyen.

John Gruber ezt írja:

Hallottam egy konkrét dolgot, ez pedig a jövőre megjelenő iPhone kamerájával kapcsolatos. Ez lehet a legnagyobb ugrás amit valaha meglépett az Apple a kamerával kapcsolatban. Azt hallottam, hogy valamilyen furcsa, dupla lencsés kamerán dolgoznak, ami DSLR minőségű képek készítésére képes.

Gruber azt is elmondta, hogy az Apple kamerája hasonló lesz mint a HTC M8-ban található Duo Lens kamera. A HTC M8 “Ultrapixel” szenzora sokkal több fényt tud elnyelni, ami miatt jobb a képminőség, ehhez még hozzátesz a második lencse, ami még több információt gyűjt be, és továbbítja az első lencsének.

Ez talán kicsit bonyolultan hangzik, ezért nézzétek meg inkább az alábbi videót, ami sokkal szemléletesebben mutatja be a technológiát amiről Gruber beszélt.

A videón látható Corephotonics rendszer kerülhet bele az iPhone-ba, legalábbis Gruber szerint. A két lencse különböző fókusztávolságokkal dolgozik, így meg tudja vizsgálni a beérkező képet, és ki tudja választani a legtisztább pixeleket, így jelentősen javulhat a végső fotó minősége.

A fentieket egyelőre senki ne vegye készpénznek, nyilván az egyébként elég jó forrásokkal rendelkező John Gruber is tévedhet. Mindenesetre, kevesebb mint egy év múlva pontosan tudni fogjuk mivel rukkol elő az Apple. (Mi egyébként jobban várjuk az Apple Watch-ban bemutatkozott nyomásérzékeny kijelző megjelenését.) Persze sosem árt, ha a kamera is fejlődik.

Pont ide illik az alábbi fotó, amit pár órával ezelőtt küldött iMessage-ben egy ismerősöm, akinek ma érkezett meg a 128 GB-os iPhone 6 Plus készüléke, és egyébként komoly modellhelikopterekkel szokott videózni. Az oldalán meg is nézhettek pár ütős videót.

Szia, Megjött a teló nagy nehezen. :) Jövőre megyek rajtra mert ez a várakozás nem nekem való. Első kép a telóval: (Photojojo Macro lencsével)

Majd átküldte az alábbi képet. Gyorsan megnéztem az EXIF adatokat, és tényleg iPhone 6 Plus-szal készült. Íme:

IMG_1513.JPG
Fotó: Váradi Ádám, Modell: Takács Éva

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!