imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Fortune szerint az év 2. üzletembere Tim Cook


Megjelent a Fortune magazin listája az idei év 50 legfontosabb üzletemberéről, melyen Tim Cook a 2. helyen szerepel. Az első helynek Larry Page, a Google vezérigazgatója örülhet, Satya Nadella csak a 38. helyet csípte meg.

A Fortune magazin idén is összeállított egy listát az év 50 legfontosabb üzletemberéről, melynek élén Larry Page, a Google társalapítója és vezetője áll. Rögtön utána következik Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. Az első helyezéshez egy terjedelmes cikket írtak indoklásul, de a Tim Cookhoz fűzött sorok is igen hízelgőek.

Átvenni egy legenda helyét kihívásokkal teli feladat. Ennek ellenére, három évvel azután, hogy átvette Steve Jobs cégének vezetését, egyre világosabbá válik, hogy Tim Cook tudja, mit csinál az Apple vezérigazgatójaként. A vállalat részvényei minden idők legmagasabb értékén állnak. A nagyobb méretű iPhone-ok ütemes eladásai és a Mac iránti megújult lelkesedés ellensúlyozza a lassuló iPad eladásokat. A soron következő Apple Watch és a már bevezetett Apple Pay szolgáltatás mutatja, hogy az Apple továbbra is úttörő – még egy olyan vezérigazgató irányítása alatt is, aki leginkább operatív tehetségéről ismert, mintsem a termékek szakismeretéről.

Az indoklásban megemlítik a Beats felvásárlást és Cook közelmúltban kiadott homoszexualitását kifejező nyilatkozatát is.

A visszahúzódó Cook még a rivaldafényt is magára vonta azzal, hogy ténylegesen ő lett az első nyíltan meleg vezérigazgató a Fortune 500-as cégek között.

Érdekes, hogy Satya Nadellát csak a lista 38. helye illetti meg a szerkesztők szerint, pedig neki sem akármekkora űrt kell betölteni a Microsoft igazgatójaként, hiszen a kétség kívül legendának számító Steve Ballmer helyét vette át.

satya-nadella

A lista 18. helyén a tavalyi listavezető Elon Musk, a Tesla elektromosautó gyártó ügyvezető- és technikai igazgatója áll.

elon-musk-launches-electric-car

A 48. helyre Travis Kalanick került, az Uber társalapítója és ügyvezetője. Az Uber okostelefonközpontú taxiszolgáltatás egyébként a héten indult be Budapesten is, igaz, eddig szinte mindenhol tiltakozás és botrány övezte bevezetését.

Travis Kalanick Uber at LeWeb

A lista utolsó előtti helyezettje pedig Nick Woodman, a GoPro alapítója és vezérigazgatója.

GoPro Camera Maker Goes Public On The NASDAQ Exchange

Ti kit írnátok fel az év 50 magyar üzletemberének listájára?

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!