imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fotók és videók költöztetése Androidról iPhone-ra


A mobiloperációs rendszerek közötti váltás egykor kínkeserves folyamat volt, ma már ez egyáltalán nem az, sőt különösebb hozzáértést sem igényel. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogyan migrálhatjuk legegyszerűbben a fotóinkat egy új iPhone-ra.

Az emberek fejében még mindig él az a közhiedelem, hogy egy új szisztémába belecsöppeni szívás. Egyrészről ott van a felhasználó, akinek egy teljesen más logika szerint működő eszközt kell megszoknia, és ott vannak azok a személyes adatok, emlékek, amiket szeretne továbbörökíteni.

Ha eltekintünk az első tényezőtől, ami embere válogatja kategória, akkor kijelenthetjük, hogy ez ma már nincs így. Oda-vissza relatív egyszerű váltogatni rendszerek között, erre Android és iOS oldalon is megvannak a megfelelő eszközök. Ezek közül az egyik ilyen az iTunes, amit bár nem szeretünk, de ilyen esetekben mentőövként remekül funkcionál.

Első körben tehát telepítenünk kell az iTunest Windowsra, Macen ezt a lépést az Apple már megtette helyettünk. Utóbbi esetében viszont szükségünk lesz az Android File Transfer nevű programra.

Csatlakoztassuk a régi készülékünket és keressük meg a DCIM gyökér mappát. Általában ezen belül egy Camera vagy Camera Roll, esetleg Photos elnevezésű mappában találhatóak a fotók és videók. Ha memória kártyán tároltuk őket korábban, akkor előfordulhat, hogy ezt külön látja a számítógép.

Jelöljük ki azokat a fájlokat, amiket átszeretnénk menten. Windowson a CTRL + A, Macen a CMD + A paranccsal jelölhetjük ki egyszerre az összeset. Ezt követően másoljuk át a mappa tartalmát a gép egyik tetszőleges könyvtárába. Ezután ki is húzhatjuk az androidos eszközünket, a későbbiekben erre már nem lesz szükségünk.

Csatlakoztassuk az iPhone-t a számítógéphez és nyissuk meg az iTunest. Pipáljuk be a Fotók szinkronizálása jelölőnégyzetet. A Fotók másolása a következőből lehetőségnél válasszuk ki azt a mappát, ahova az Android eszközről lementettük a fotókat. Alul nyomjunk a Kész gombra.

A migrálással meg is vagyunk, ha több iOS eszközt is használunk egyszerre, például egy iPadet is, akkor ezt követően érdemes aktiválni az iCloud-fotókönyvtár szolgáltatást minden eszközön, ami azt teszi lehetővé, hogy mindenhol szinkronban jelenjen meg a fotóink.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!