imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fotók mentése külső merevlemezre iPhone-ról


Az iPhone-nal készült fotók és videók mennyisége az évek során megállíthatatlanul duzzad. A tárolásukra pedig több alternatív megoldás is létezik. Másolhatjuk például Macre is, vagy közvetlenül egy külső adattárolóra. Lássuk mi a leggyorsabb megoldás erre!

Hiába a 256 GB-os tárhelyopció, a 4K-s 60 képkockás felvételektől hamar képes még egy ilyen nagy tárterülettel rendelkező iPhone is betelni. Én személy szerint nem használom a Fotók alkalmazást a Macemen, és elég macerás is nagyobb fájlméretű adatmennyiséget ezen keresztül mozgatni. Van viszont egy szintén előtelepített app, amivel könnyedén lehet iPhone-ról egyenesen egy külső meghajtóra mozgatni a fotóinkat és videóinkat.

Az Image Capture egy az egyben képes a fotókönyvtár tartalmának tükrözésére, de akár egyesével is mozgathatjuk a fájlokat. Ehhez a következőt kell tenni:

  1. Csatlakoztasd az iPhone-od és a külső meghajtót a Macedhez
  2. A felugró ablakban jelöld megbízhatónak a számítógéped
  3. Indítsd el az Image Capture alkalmazást és oldalt válaszd ki az iPhone-od
  4. Válaszd ki azokat a képeket és videókat, amiket a külső meghajtóra szeretnél másolni
  5. Alul válaszd ki a kimeneti mappát, az egyéb opcióra kattintva adhatsz meg új meghajtót
  6. Kattints a kiválasztásra, majd az Importálásra

Ha megbízható, gyors és dizájnban is passzoló külső merevlemezt keresel a MacBookod mellé, akkor a Lacie termékek kíváló alternatívaként szolgálhatnak, amik már támogatják az USB-C eszközöket is.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!