imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fotókat loptak az ügyfelektől és pontozták azokat egy Apple Store-ban


Úgy látszik egy ausztráliai Apple Store-ban túlságosan ráérnek az alkalmazottak és olyasmivel szórakoznak, amivel nagyon nem kellene. Az ügyfeleket és a kollégáikat pontozzák egymásnak küldött cset üzenetekben.

Bár a cikk tetején lévő borítókép csak illusztráció, mégis valami hasonló zajlott le Ausztráliában a Cardinale Apple Store-ban. A Courier Mail írta meg, hogy a Queenslandben lévő Apple Store alkalmazottai közül párat elbocsájtottak, amiért a női ügyfelek telefonjáról ellopott fotókat osztották meg egymás közt, és pontozták azokat 1-től 10-ig. Ugyanezt ráadásul hölgy kollégáikkal is megtették, róluk fotókat készítettek és ezeket küldték körbe, vélhetően iMessage üzenetek formájában.

Apple Carindale
Apple Carindale

Az egyikük berakta a fotókat a csetbe, a többiek pedig pontozták a hölgyek fenekét, mellét 1-től 10-ig. – mondta el az Apple Store egyik munkatársa a Courier Mailnek. A női alkalmazottak nagyon kényelmetlenül érzik magukat, ugyanis nem mondták el nekik, hogy kik azok, akik érintettek az ügyben.

Az Apple azonnal megkezdte az eset kivizsgálását, és bár nem találtak bizonyítékot a lementett képekről, mégis elbocsájtották az esetben érintett dolgozóikat. Egy nyilatkozatot is kiadtak az üggyel kapcsolatban.

Az Apple hisz az egyenlő bánásmódban és a kölcsönös tiszteletben, ezért nem toleráljuk az olyan viselkedést, amikor valaki szembemegy az általunk fontosnak tartott értékekkel. Megkezdtük a vizsgálatot, amiben több alkalmazott is érintett, őket már fel is függesztettük a munkavégzés alól.

Az eddigi vizsgálatok alapján, eddig nem találtunk rá bizonyítékot, ahogy az ügyfelek adataihoz illetve fotóihoz illetéktelenül hozzáfért volna bárki is, és a kollégáikról készített fotókat sem találtunk az elbocsájtott alkalmazottaknál.

Pontosan nem tudni hogyan derült ki az eset, de nyilván okkal bocsájtotta el az Apple az alkalmazottakat, annak ellenére, hogy nem találtak lementett képeket. Ez egyébként nem meglepő, hiszen az iMessage üzenetek tartalmához nem fér hozzá az Apple, de használhattak olyan üzenetküldő alkalmazást is, ahonnan automatikusan törlődnek az elküldött üzenetek.

filevault-cover

Anélkül, hogy elbagatellizálnánk az esetet, és persze az ilyesmivel szórakozókat sem szeretnénk felmenteni, fontos megjegyezni, hogy rajtunk is múlik a személyes adataink biztonsága. A legjobb, ha a kezünkből kiadott készülékeken nem tárolunk semmi olyan dokumentumot, fotót vagy videót, amit mondjuk nem szeretnénk, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön. Amennyiben eladjuk a használt készülékünket, vagy szervizbe adjuk le, mindig győződjünk meg róla, hogy minden adatot töröltünk, persze csak miután túl vagyunk a biztonsági mentésen.

Soha ne adjuk meg a jelszavunkat senkinek, főleg ne az Apple ID jelszavunkat, hiszen ennek ismeretében bárki hozzáférhet akár a biztonsági mentéseinkhez is.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!