imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fotózás közben is állíthatnak majd mélységélességet az iPhone XS tulajok


Az iOS egy jövőbeli frissítésének köszönhetően nem csak a már elkészült képeknél lesz lehetőség a mélységélesség állítására, hanem fényképezés közben is.

A legújabb iPhone-ok tovább tökéletesítették az iPhone 7 Plusszal bemutatott portréfotózást. Ez pedig nem csak annyiban merül ki, hogy különböző szoftveres ügyeskedéseknek köszönhetően pontosabbak lettek a hátteret leválasztó algoritmusok, hanem hogy mostantól utólag is állítható a rekeszérték.

Jelenlegi formájában ez úgy néz ki, hogy meglövöd a portréfotót, majd az elkészült képnél rányomsz a szerkesztésre és egy csúszka segítségével megadod, hogy kisebb vagy nagyobb mélységélességre vágysz. Minderre ráadásul nemcsak a duplalencsével rendelkező iPhone XS és XS Max képes, hanem az egykamerás XR is, tehát szoftveres megoldásról van szó, amelyet feltehetőleg az új A12-es processzor ereje tesz lehetővé. Nem rossz, de egy fokkal praktikusabb lenne, ha a már a kép elkészítése során is megtehetnéd ugyanezt.

Úgy néz ki, a közeljövőben ez a lehetőség is adott lesz. A Macerkopf és a TechCrunch információ szerint ugyanis egy idénre várható iOS frissítés egy csúszkát varázsol majd a kameraalkalmazás virtuális elsütőgombja fölé, aminek segítségével portréfotók készítése közben valósidőben állítható lesz a bokeh effekt mértéke.

Az újításnak köszönhetően fotózás közben még több kontrollt kap majd a felhasználó a végeredmény felett, amit biztosan üdvözölni fognak majd az iPhone-os fotózásban hobbi vagy professzionális szinten utazók.

Forrás: 9to5Mac

Arról, hogy mennyi mindent ki lehet hozni az iPhone XS kamerájából épp az Apple adott egy látványos bemutatót legújabb reklámjaiban. Ha szeretnéd mielőbb kézbe venni saját készüléked, erre találod az útmutatást, hogy iratkozhatsz fel az érdeklődők listájára.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!