imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Franciaországba is megérkezett az Apple Pay


A WWDC óta már csak idő kérdése volt, hogy mikor indul el az Apple Pay Franciaországban, a mai nap folyamán pedig ez az idő is eljött. Így Európában háromra, világszerte nyolcra bővült a támogatott országok listája, amiholnap után Hongkonggal kilencre emelkedik.

Az Apple legutóbb az Apple Pay terjeszkedésének felgyorsításáról beszélt, ami tulajdonképpen meg is valósült az utóbbi időben, hiszen a július eleji svájci rajt után ma Franciaországban debütált a szolgáltatás, holnapután pedig Hongkogba várható – így a korábbi lajhársebességről sikerült egy csiga szintjére tornászni az érintés nélküli fizetési megoldás nemzetközi bevezetésének sebességét.

Apple Pay

Franciaországban a többi támogatott országhoz hasonlóan használhatjuk a szolgáltatást, vagyis ha egy támogatott banknál van bankkártyánk (ezek jelenleg: Banque Populaire, Caisse d’Epargne, Carrefour Banque, illetve Ticket Restaurant kártyák, később jön a Boon és az Orange), akkor a Wallet apphoz hozzáadva ezt a kártyát már fizethetünk is a legközelebbi helyen, ahol működik a hagyományos érintés nélküli fizetés. A francia Apple-weboldalon egyébként 15 bolthálózatot emelnek ki, köztük természetesen az Apple Store-okat, valamint többek között a Carrefour, a Fnac, a Pret A Manger és a Sephora üzleteket, valamint a Total benzinkutakat.

A fizetés az Apple Pay-től megszokott módon működik, vagyis a terminálhoz tartjuk a szolgáltatással kompatibilis iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus vagy iPhone SE készülékünket miközben az ujjunk a Touch ID-n van, és voilà, már vihetjük is a kiszemelt terméket. Az iPhone-ok mellett az Apple Watch-unkat is használhatjuk. A Caisse d’Epargne weboldaláról kideríthetjük, hogy a fizetések limitje 300 euró, kivéve, ha az adott kereskedelmi egység még nem frissítette a POS-terminál szoftverét, mert ebben az esetben meg kell elégednünk a 20 eurós korláttal.

Apple Pay

A francia terjeszkedés körül állítólag volt egy kis fennakadás, mivel a francia bankok is szerették volna arra a szintre leszorítani az Apple részesedését a fizetésekből, amit a kínaiaknak sikerült elérniük: ez az Egyesült Államokban érvényben lévő 0,15% fele. Hogy végül miben sikerült megállapodni, az nem került nyilvánosságra. Európában egyébként 2015. június 8. óta a 2015/75-es EU szabályozás értelmében 0,2% illetve 0,3%-ban maximálták a bankközi díjakat a személyes betéti és hitelkártyák esetében, vagyis nem kaszálhat túl sokat az Apple – egyesek szerint pont ezért nem sietik el az Apple Pay európai bevezetését.

Forrás: 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!