imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Franciaországban fejleszthetik tovább az iPhone kameráját


Az elmúlt hónapokban ha az Apple-fejlesztőközpontok kerültek szóba, akkor India volt a domináns szereplő. Apple Maps-fejlesztőközpont Haidarábádban, iOS-fejlesztőiközpont Bengaluruban, míg Európában egyedül Nápoly volt olyan szerencsés, hogy az Apple oda vigye kutatás-fejlesztésének egy szeletét. Most végre egy második európai város is felkerülhet az Apple-fejlesztőközpontok térképére: a francia Grenoble.

A tegnapi, legalább 84 halálos áldozatot követelő nizzai terrortámadás után nehéz lehet minden franciának, hogy örüljön ennek a hírnek, Grenoble légvonalban ráadásul csak bő 200 kilométerre van a tengerparti várostól. Tim Cook is együttérzéséről biztosította a franciákat, miszerint szívük és gondolataik velük vannak.

Az örömtelibb hírre visszatérve, a ledauphone.com francia hírportál szerint a városközpontban fog nyitni egy 800 négyzetméteres irodát, ahol kb. egy 30 fős fejlesztőcsapat fog az iPhone és az iPad kamerájával foglalkozni. Az iPhone egyik legnagyobb vonzereje (de ez szinte már minden okostelefonra igaz) a kamerája, amit széles tömegek szeretnek, és az Apple is népszerűsít a Shot on iPhone kampánnyal. A kevéssé várt iPhone 7 kamerája is fejlődni fog: a hírek szerint a Plus változat akár dupla kamerát is kaphat, és a kiszivárgott képek alapján meg fog nőni a kamera mérete a 4,7 hüvelykes változatban is, ami sok mindent jelenthet. Az Apple állítólag azért választotta Grenoble-t, mert ott található a STMicroelectronics, akikkel amúgy is együttműködésben vannak. Több összetevő mellett ők szállítják a giroszkópokat az iPhone-okba, iPadekbe és az Apple Pencilbe is, ami a mozgást érzékeli. Az iPhone 6s szériában a giroszkóp és az M9-es koprocesszor küszöböli ki pl. a kézremegésből adódó képtorzulásokat. A képstabilizáció az iPhone 6s esetében szoftveres, míg a 6s Plus esetében hardveres úton történik. Ki tudja, talán az iPhone 7 esetében végre a 4,7 hüvelykes változat is hardveres képstabilizációt kaphat.

Egy állítólagos iPhone 7 fotó.
Egy állítólagos iPhone 7 fotó.

Mert a nagyrészt változatlan dizájn ellenére, ha jobb kamerát, nagyobb akkumulátort és 32 GB-os kezdő tárhelykapacitást kap az iPhone 7, akkor a fanyalgó hangok mellett elképzelhető, hogy mégis csak sokan váltanak az új zászlóshajóra.

Forrás: Apple Insider Borítókép: Martin Hajek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!