imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Friss kulisszák mögötti jelenetek az új Steve Jobs filmből


Egyre közeledik október 9-e, amikor New Yorkban és Los Angelesben szűk körben bemutatják a Danny Boyle rendezésében készülő új Steve Jobs filmet. Az idő előrehaladtával nemcsak a filmet övező konfliktusok lesznek élesebbek, de egyre többet láthatunk magából az alkotásból, és abból, hogy hogyan készült. Kulisszák mögötti jeleneteket tettek elérhetővé, a szereplők és az készítők kommentárjaival.

Ahogy megszokhattuk, egy új termék bemutatása előtt folyamatosan csepegtetik nekünk az információkat, ezzel tartva fenn a folyamatos érdeklődést. Nincs ez máshogy a filmeknél sem, sőt, ha jobban belegondoltok mondjuk egy nagy nyári hollywoodi blockbuster film esetében is hogy fel van építve, hogy mikor jön az első teaser trailer (mondjuk a Super Bowl szünetében), aztán mikor az első, második és ki tudja hanyadik hivatalos rövid bemutató. Mindegyik egy kicsit más szemszögből mutatja meg a filmet, terelgetve az elvárásainkat, felerősítve a várakozásainkat.

Ahogy pár napja megírtuk, Aaron Sorkin és Tim Cook már kóstolgatták egymást a témában, ezért nem tartom véletlennek, hogy most jöttek ki ezzel a kulisszák mögötti anyagot felvonultató videóval.

Lelkesebbek itt megtekinthetik a hosszabb, majdnem 38 perces változatot is. A legfontosabb részletek vagy Michael Fassbender szájából hangoznak el, vagy magára a filmre vonatkoznak.

Szerintem Steve Jobs egy jó értékesítő, egy remek tárgyalópartner volt, és volt szeme a tehetségre.

Michael Fassbender lesz Steve Jobs

A Steve Wozniakot alakító Seth Rogen meg is jegyzi, hogy nem érdemes szigorúan vett életrajzi filmnek tekinteni, mert annál jóval színpadiasabb a forgatókönyv.

Számomra nyilvánvaló, hogy ez nem felel meg a valóságnak, hogy minden egyes nagy bemutató előtt 40 perccel ez a hat ember ott volt és interakcióban voltak egymással. Lehet, hogy ott voltak, lehet, hogy beszéltek, de biztos nem így, és szerintem ezt senki nem hiszi el, de ez akkor is egy brilliáns módja annak, hogy hogyan lehet portrészerűen 30 év történetét három kiemelkedő pillanatban bemutatni.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Az Aaron Sorkin által írt forgatőkönyvet mind a rendező, mind a főszereplő az egekig dicséri. Danny Boyle külön kiemeli, hogy számára ez természetes kapcsolódási pontot jelent A közösségi hálóval (The Social Network, aminek szintén Sorkin írta a forgatókönyvét), hisz azokról az emberekről szól, akik összekalapálták azt a modern világot, amiben ma is élünk, és hogy ezért milyen árat fizettek ők személyesen, vagy a hozzátartozóik.

Steve Jobs-film

Fassbender így összegzi, hogy miért fontos neki ez a szerep:

Ez a történet azért fontos, mert [Steve Jobs] megváltoztatta mindannyiunk életét. Megváltoztatta azt, ahogyan ma a világ működik, ahogy kommunikálunk egymással, ahogy interakcióba lépünk másokkal, ahogyan filmeket nézünk, vagy ahogy zenét hallgatunk, vásárolunk. Akinek ilyen mértékű befolyása volt, az megérdemli azt, hogy reflektáljunk rá.

A több részletért tekintsétek meg a fenti videókat. Amerikai országos premier október 23-án, magyarországi pedig 2016. január 14-én.

Források: MacRumors, Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!