imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissítésdömping: macOS 10.12.3, watchOS 3.1.3, tvOS 10.1.1, iTunes 12.5.5


Tegnap este megjelent az iOS legfrissebb, 10.2.1-es verziója, és ahogyan az lenni szokott, az Apple a többi operációs rendszerének is kiadta a legújabb verzióit. Frissült a macOS, a tvOS és a watchOS is, de egy új iTunes-verzió is érkezett.

macOS 10.12.3

Megjelent a macOS Sierra legújabb verziója, ez a harmadik nagyobbik frissítés az új asztali operációs rendszer tavaly őszi megjelenése óta. Nem tartalmaz túl sok hibajavítást, illetve ismét elsősorban a legújabb MacBook Pro tulajdonosaira koncentrált az Apple. Nézzük, miken dolgoztak a fejlesztők:

  • Javít a grafikus kártya váltáson MacBook Pro számítógépek esetében (2016. októberi modellek)
  • Javítja az esetlegesen felmerülő grafikus hibákat a Touch Barral rendelkező MacBook Prók esetében (2016. októberi, 13″-es és 15″-es modellek) Adobe Premiere Pro kódolás közben
  • Kijavít egy hibát, mely megakadályozta, hogy a Megtekintő alkalmazásban keresni lehessen szkennelt PDF dokumentumokban
  • Kijevít egy hibát, mely a titkosítással exportált PDF dokumentumok esetében lépett fel
  • Kijavít egy hibát, mely megakadályozta, hogy néhány külső gyártótól származó alkalmazás képeket tudjon importálni digitális fényképezőgépről

A legújabb macOS verziót szokás szerint a Mac App Store-ból tölthetjük le, és noha nem okoz adatvesztést, a nyugalom megőrzése érdekében érdemes egy Time Machine biztonsági mentést készíteni a Macünkről a telepítés előtt.

macOS Sierra

 

watchOS 3.1.3

Befutott a legújabb watchOS is, bár itt sok újdonságra nem érdemes számítani, kötelező hibajavító körnek tűnik a frissítés. Az Apple mindössze ennyit ír róla:

Ez a frissítés fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz.

Reméljük, most nem ismétlődik meg az a fiaskó, mint a watchOS 3.1.1 esetében (amikor az Apple-nek vissza kellett vonnia a frissítést). Az Apple Watch-unkat az iPhone-on élvő Watch alkalmazásból frissíthetjük, a Saját óra > Általános > Szoftverfrissítés menüpontban. Ehhez a Wi-Fi-n lévő iPhone-unk közelében kell lennie a töltőjén, legalább 50%-os töltöttséggel.

watchos3

 

tvOS 10.1.1

Az Apple TV legújabb szoftveréről sem tudni sokat, legalábbis az Apple nem árult el részleteket azon kívül, hogy javítja a teljesítményt és hibajavításokat tartalmaz. Alapesetben az Apple TV szépen csendben letölti majd magára a frissítést, ha valamiért ezt kikapcsoltuk, akkor a beállításokban Rendszer > Szoftverfrissítés menüpontot keressük.

Apple TV

 

iTunes 12.5.5

Az operációs rendszerek mellett az iTunes legújabb verziója is befutott tegnap este. Szintén apró frissítésről van szó, vagyis az Apple most nem szabta át kisebb-nagyobb mértékben a kezelőfelületet, mint azt az utóbbi időben oly sokszor megtették. A Mac App Store-ból letölthető csomag mérete 116 MB, és mindössze annyi leírást fűztek hozzá, hogy kisebb javításokat tartalmaz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!