imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone SE

Frissül majd az iPhone SE mostanában?


Az egyik legkedveltebb modell lassan egy éves lesz. Érkezik egy újabb, frissített kiadás, vagy az Apple elfelejti őt is, mint anno az 5c-t?

Ha hinni lehet Ming-Chi Kuonak (akinek általában hinni lehet), akkor egyelőre sajnos ne számítsunk semmi update-re mostanában. De ez nem is olyan meglepő, nézzük miért.

A méltán népszerű modell, elsősorban attól lett közönségkedvenc, hogy az Apple egyik egyik legsikeresebb 4”-es telefondizájnjába (5s) sikerült belepaszírozniuk az akkori csúcsmodell hardverét (6s), leszámítva egy két apróságot.

iPhone SE

Én a megjelenés napján is arra tippeltem, hogy ez a készülék nem a szokásos egy éves ciklusokban fog frissülni. Egyszerűen azért, mert nem lenne értelme. És ezt az állításomat, csak megerősítette az iPhone 7 is.

Mert ugye, ha frissülne az SE, természetesen a 7 tulajdonságait szívná át egy kisebb házba. De igazából nem lenne mit. Kizárt, hogy Jet Blacket, vagy a másik fekete színt rápakolják az 5s házára. Oké, tavaly megtették a rozéarannyal, de idén az egyik legfőbb ok, amiért a nép megveszi a csúcsmodellt az a szín (akármilyen meglepő is ez), ez pedig nem volt így a Rose Goldnál. És az 5s dizájnja eleve ezekre a színekre lett tervezve, furcsa és nem odaillő lenne egy Jet Black.

Ugyanígy a vízállóság: nem érné meg az Apple-nek rengeteg mérnöki munka, egy új Home gomb, és egy halott jack árán cseppállóvá tenni az SE-t. Egyrészt mert akkor a mostani csúcsmodellek vitorlájából hajtaná ki a szelet. Másrészt, mert a cégnek pont az volt a zseniális az SE kiadásábán, hogy gyakorlatilag semmit nem kellett csinálniuk. Egy eleve vastagabb, és létező hardverbe dobálták csak bele a miniatűr, és eleve létező vasakat. Ez mérnökileg azért nem egy nagy was ist das.

iPhone SE

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetne mit frissíteni. Belekerülhetne az új A10-es chip, ami elvileg 40%-kal veri az A9-est. Jöhetne az akkor kimaradt 3D Touch és a második generációs Touch ID. A kérdés, hogy ennyi elég lenne-e egy alapvetően innovációra éhes közönségnek.

Nem beszélve arról, hogy a célközönség is szűkös lehet. Mert az egyéves frissítési ciklus ellenére az emberek általában kétévente cserélnek készüléket – eddig tart a hűségidő. Akik ragaszkodtak a 4”-es mérethez, azoknak pont jókor, durván két év elteltével érkezett a ráncfelvarrás. Ők aligha csapnának le egy új modellre egy év múlva, ha az csak annyival jobb, hogy 40%-kal gyorsabb, és lehet erősen nyomkodni. Főleg, hogy a jelenlegi hardver is bőven elég erős a mindennapi használathoz.

Kuo szerint részben az új SE hiánya, részben a gyenge kínai eredmények miatt 2017 első negyedévében tovább fognak zuhanni az eladások. Nagy bánatában emiatt elkezdene nyomást gyakorolni a beszállítóira, hogy olcsóbban adják az alkatrészeket, egy „kis” profitja, hadd legyen már neki is.

Ez a tajvani elemző szerint működhet is az Apple-nek, tekintve, hogy a kis kínai gyártók között nagy a verseny, így nincsenek olyan alkupozícióban, hogy keménykedjenek. Szemben mondjuk a Samsunggal, aki szintén fontos beszállítója a cuperinóiaknak. Tőlük még az is elképzelhető, hogy emelni fognak az áraikon, és ezt meg is tehetik.

iPhone SE

Akárhogy is, SE frissítés ettől még nem lesz, de ez nem is feltétlen baj a fentiek alapján. Viszont szerintem velem együtt sokan szeretnék, hogy ez a széria ne vesszen el, mint az 5c, és ha nem is évente, de legalább kétévente érkezzen egy 4”-es modell is, korszerű hardverrel, és naprakész funkciókkal.

Apropó iPhone SE: most van egy elég jó kis akció a 64 GB-os modellre az iSTYLE-ban (ezüst, arany és rozéarany színben), 158 900 Ft-ért vásárolható meg, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a 16 GB-os változat áráért négyszeres kapacitást kapunk.

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!