imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Frissülhet az Apple TV is


És sokkal erősebb lesz. Amire szüksége is van, ha be akarja teljesíteni szerepét az Apple új ökoszisztémájában.

A hír a Twitterről, pontosabban @never_released accountról érkezik, akit két ismert Apple “jövőkutató”, Guilherme Rambo és Steve Troughton-Smith is követ. Biója szerint az NT user mode kernellel játszogat, szabadidejében az iOS-t túrja, de a Microsoft rendszereiben is szeret kutatni, ráadásul sikerrel. Olyannak tűnik, aki sok időt tölt otthon a macskájával.

Nos, “Longhorn”  most arról írt. hogy új Apple TV frissítés érkezik:


Nem sok infót tudunk róla, egy nagyon fontosat azonban igen: az alapja az Apple A12 chipje lesz. Épp az, ami a 2018-as iPhone-okban debütált, és ami hajtja az idei iPad Airt és iPad minit is. Vagyis egy kifejezetten erős chipről beszélünk, ami jelentős teljesítménynövekedést jelentene a mostani Apple TV-hez képest. A jelenlegi 5. generációs Apple TV még a 2017-es iPad Próból örökölt A10X fusiont használja, és a kettő között értelemszerűen nagy az eltérés.

A lépés logikus is lenne, de nem azért, mert mindenki 6k-ban akarja már a Netflixet darálni: hamarosan indul az Apple saját előfizetesés játékszolgáltatása, az Apple Arcade. Azt tudjuk, hogy hatalmas pénzeket öltek bele, és szeretnék minél több felhasználójukat feliratkoztatni. Eddig Macen láthattunk belőle teszteket, és bár az első demójátékoktól nem dobtunk egyből hátast, azért nagyon várjuk már a megjelenést.

Mivel az Apple TV a korábbi elképzelések szerint az Apple konzoljaként is kezelendő, így elég ciki lenne, ha nem lenne teljes a játékélmény az ökoszisztémán belül. Az erősebb hardverrel és a külsős kontrollerek beengedésével viszont egy kifejezetten érdekes alternatíva lehetne a “casual” gamerek számára.

Ugyan az Apple TV eddigi verziói tökéletesen kiszolgálják a tartalomfogyasztási szokásainkat, jól pozícionálva akár sikertermék is lehetne, és még tovább pörgethetné az egyéb kategória egyébként is szélsebesen növekvő eladásait. Ehhez persze kelleni fog egy olyan nyitó játékkínálat, amire a sajtó és az első felhasználók egyaránt rákkantannak…

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!