imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Frissült a Instagram Boomerang funkciója: itt a Slowmo, az Echo és a Duo


Ha azt gondoltad, hogy csak az Apple képes furcsa nevet párosítani kamera-funkciókhoz, hát tévedtél. Bár a Slofie (slow motion selfie) se semmi, most Zuckerbergék is kitettek magukért. 

Ha gyakran lógsz Instagramon, valószínűleg belefutottál már a Boomerangba. Ez az a lehetőség, mellyel felturbúzhatod a sztorijaid, egész pontosan végtelenné varázsolhatod őket. A néhány másodperces videót ugyanis oda-vissza játssza le az Instagram, ezzel téve egyedivé azt. Persze az egyedit akár zárójelbe is tehetném, ugyanis ez a funkció messze a legtöbbet használt az Instán.

A Boomerang 2015-ben érkezett, azóta azonban nem esett át semmilyen módosításon. Köszönhetően a komoly sikerességnek, most azonban úgy érezték, ideje hozni valami újat. És bár komoly innováció nem érkezett, három további elemmel bővült a bumerángok tárháza: érkezett a Slowmo, az Echo és a Duo.

A három közül talán az első adja magát leginkább: a Slowmo bizony egy lassított felvétel lesz, ráadásul a bumeráng effektus is megmarad. Természetesen az előlapi kamerával is működik, tehát gyakorlatilag egy slofiet kapunk, még akkor is, ha nincs iPhone 11 a kezünkben. Az Echo gyakorlatilag egy blur segítségével bolondítja meg a látottakat, több fórum úgy emlegeti ezt a hatást, mintha “ittasan látnánk tőle a világot.” És, végül a Duo, mely a visszajátszás részt egy zajos, felgyorsított effekttel teszi egyedivé.

A Slowmo, Echo, Duo lehetőségeket itt találod:

  1. Nyisd meg az Instagram appot, majd kattints a Történeteknél a saját profilképedre
  2. Keresd meg a Boomerang opciót és készíts el egy történetet
  3. A fenti ikonok közt nyomj a “végtelen” jelre
  4. Válaszd ki, hogy a Slowmo, az Echo vagy a Duo effektet, esetleg a sima Boomerangot szeretnéd

Ami még plusz, hogy mostantól a videó hosszát is szerkeszthetjük, méghozzá egy jól megszokott csúszkával. Azaz, ha egy kicsit túltoltuk a felvételt, egy picit fazonírozhatunk rajta, mielőtt a nagyközönség elé tárnánk azt.

Mindezek persze nem teljesen újak, mind a Snapchat, mind a TikTok tud hasonlót, látható tehát, hogy a piaci szereplők igyekeznek nem lemaradni egymástól, és szeretik átvenni az esetlegesen innovatívnak tűnő megoldásokat.

Melyiket próbálod ki először?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!