imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült a Twitter alkalmazás


A Twitter egy 2006-ban indult mikroblog szolgáltatás, ami rögtön az indulását követő évben már díjat is nyert az elképzeléssel. Manapság rengetegen használják, akár webes felületen, akár mobil alkalmazásból. Szerencsére a Twitter esetében nem vagyunk rászorulva a cég által készített alkalmazásra, hanem igény szerint harmadik féltől származó app-ot is tudunk használni. Ugyanakkor a hivatalos Twitter alkalmazás is nagyon szép és jól kezelhető felületet biztosít, viszont egy funkció már régóta hiányzott belőle.

Az iOS 8-ban lehetőséget kaptak az alkalmazás fejlesztők arra, hogy egy ikon elhelyezésével a megosztás felületen, bárhonnan képesek legyünk tartalmat importálni. Sőt, ez akár fordítva is működhet, hiszen arra is adott a lehetőség, hogy az appból ezt a felületet meghívva megosszunk bármit. Ez utóbbi viszont a Twitter appban valamiért már hosszú ideje hiányzott. Az iOS 8 megjelenése után sajnos továbbra is csak korlátozott lehetőségünk volt, ha meg akartunk valamit osztani. Így viszont lehetőség nyílik arra, hogy akár AirDropon, vagy harmadik féltől származó alkalmazás segítségével osszuk meg a linket.

printscreen

A linkeket hosszan nyomva tartva megjelenik a már jól ismert megosztási oldal, ahol ki tudjuk választani a kívánt alkalmazást. A linkek viszont nem eredeti formában lesznek továbbítva a másik alkalmazásba, hanem egy „t.co”-s linket készít az alkalmazás. Így a linket tudja követni a Twitter és a rövidítés miatt sokkal felhasználóbarátabb is.

ipad

Ezen kívűl viszont sajnos nem igazán kaptunk újdonságot, mindösszesen csak néhány hibát javítottak a fejlesztők. Az iPad verzión viszont sajnos továbbra sincs ez a funkció, ami nagyon zavaró. Ugyanakkor eltűnt a Discover oldal, és így, ha keresünk valamit akkor a jobb oldali keresés mezőben kereshetünk rá hashtagre, felhasználóra vagy bármi másra. Igazából így egyszerűbb és gyorsabb a keresés, de az oldalsáv kicsit üresnek hat. Persze nem ez a módosítás miatt.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!