imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült az iOS-es GarageBand, itt a vadiúj Music Memos app


Jelentős frissítés érkezett a mai nap folyamán az Apple iOS-es zenekészítő alkalmazásához, a GarageBandhez, illetve egy teljesen új app is feltűnt az App Store-ban a témában, mely a Music Memos névre hallgat. Az Apple célja, hogy „zsebstúdiót” varázsoljon velük a hordozható eszközeinkből.

A mostani frissítéssel az iOS-es GarageBand is megkapta a Live Loops illetve a Drummer funkciókat. Az előbbivel zenei loopokat rakosgathatunk össze oszlopokban és sorokban, így nagyon egyszerűen hozhatunk létre elektronikus zenét. A különböző effekteket Multi-Touch gesztusokkal, vagy a készülék döntögetésével érhetjük el. A Drummer a Mac-verzióból lehet ismerős, de mostantól iOS-en is elérhetővé váltak a virtuális dobosok, akik különböző paraméterek beállítása után adják meg az alapot a zenénkhez. Phil Schiller elmondta:

A GarageBand a világ legnépszerűbb zenekészítő alkalmazása, a mostani frissítéssel pedig mindenkiből könnyen előcsalogatható a zenei tehetség a Live Loops és Drummer funkciókkal. Ezen kívül támogatja az iPad Pro nagyobb kijelzőjét, valamint a 3D Touch-ot iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeken.

GarageBand iOS

A megújult GarageBandről bővebben az Apple weboldalán olvashattok, valamint néhány demót is meghallgathattok. Teljesen új alkalmazás az ingyenes letölthető Music Memos, ami főleg zenészeknek jelenthet nagy segítséget a mindennapok során. Ryan Adams így nyilatkozott az alkalmazásról:

Néha gyorsabban jönnek az ötletek, minthogy le tudnám őket jegyzetelni, szóval sokszor a Hangjegyzetek és Jegyzetek alkalmazásokat használtam a rögzítésükre. A Music Memos olyan, mintha ezt a két alkalmazást ötvöznénk egyfajta szupererővé a dalok számára. Szó szerint megdöbbentem hogyan képes egy egyszerű gitárdallamot egy egész kompozícióvá átalakítani a Music Memos, virtuális dobossal, az egész olyan, mintha egy AI-zenész olvasna a gondolataidban.

Music Memos

A Music Memost tehát kifejezetten a zenészeknek fejlesztette az Apple, felismervén, hogy közülük nagyon sokan az iPhone beépített hangrögzítőjét használják egy-egy ötlet eltárolására. Az app alapvetően az iPhone beépített mikrofonját használja, de kompatibilis a különböző külső mikrofonokkal is. Gitárra és zongorára optimalizálták, de más hangszerekkel is használhatjuk. Felismeri a játszott dallam ritmusát és stílusát, és ennek megfelelően dobot és basszust rak alá. A kész „jegyzeteket” elmenthetjük, elnevezhetjük, felcímkézhetjük, értékelhetjük, utána pedig átküldhetjük őket a GarageBandbe vagy a Logic Pro X-be, de akár YouTube-on vagy az Apple Music Connecten keresztül is megoszthatók. Bővebben az Apple az alkalmazás számára létrehozott weboldalán olvashattok a Music Memosról.

A Verge egy rövid videót is készített, amiben a Grammy-díjas T-Pain mutatja be a GarageBand újdonságait (csekk a pimpelt Apple Watch-ot a csuklóján!):

A Music Memos tehát ingyenesen tölthető le bárki számára (iPhone 4s vagy újabb telefonra, illetve iPad 2 vagy újabb iPadre), a GaregeBand pedig a 32 GB-os és nagyobb kapacitású új iOS-készülékek mellé jár ingyen – a többieknek 4,99 euróba kerül az App Store-ban.

• Music Memos letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)
• GarageBand letöltése az App Store-ból (univerzális, 4,99 €)

Forrás és képek: Apple.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!