imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült az iPhone-os Facebook Messenger is


Úgy látszik, mióta az Apple bemutatta a WWDC-n, hogyan is fog kinézni az új iMessage alkalmazás iPhone-ra, a többiek is észbe kaptak, és elkezdték frissítgetni a saját csevegőprogramjukat. Most a Facebook Messenger került sorra.

Nagyon nagy újításokra nem érdemes számítani a 35 MB-os 6.0-ás csomag letöltése után. Két új funkciót kapunk, amiből az egyik lehet praktikus, a másik, nos, nem is tudom hogy fogalmazzak, érdekes. Nézzük az elsőt!

Mostantól 15 másodperces videókat is küldhetünk az ismerőseinknek, sokkal egyszerűbben, mint eddig. Ha a kis kamera ikonra nyomunk a billentyűzet felett, megjelenik egy videó/fotó-ablak. Ha röviden egyszer a Send gombra koppintunk, már küldtünk is egy fotót az chatablakba, ha pedig nyomva tartjuk, elkezd videót rögzíteni az alkalmazás. Amint felengedjük a Send gombot, elküldi a videót, illetve ha felfelé húzzuk az ujjunkat a gombról, akkor megállítja és törli a felvételt.

Érdekes, hogy alapértelmezésben az előlapi kamerát használja, a jobb alsó sarokban lévő kis gombbal kell átkapcsolnunk a hátlapira. Viszont, az előlapi kamera képét is fekvő formátumra vágja. Ez nem túl praktikus, lehet, hogy nekem rövid a karom, vagy nagy a fejem, de erősen nyújtózkodnom kell ahhoz, hogy az egész fejem beleférjen így a képbe. Nekem egyébként úgy tűnik, a Facebook Messenger ezen új funkcióját erősen az iOS 8 új iMessage alkalmazása inspirálta.

Facebook MessengerTérjünk át a másik újdonságra. A „Big Like”-ra. Bizony. Mostantól kis like-okat és nagy like-okat tudunk küldeni üzenetekben, ha lenyomva tarjuk a like gombot, akkor egy cuki animációval elkezd remegni és növekedni, és ha megfelelő pillanatban engedjük el, akkor egy gigalike-ot küldhetünk az ismerőseinknek. Hogy ennek mi értelme, arra pontosan nem jöttem még rá, de fontos funkció lehet, mert a Facebook is kiemelte a verziófrissítés leírásában.

A Facebook Messenger természetesen továbbra is ingyenes, ha csak a Big Like funkcióra vártál a letöltéssel, akkor most irány az App Store!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!