imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült az iWork iOS-en és OS X-en is!


Azok akik szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre vagy esetleg prezentáció készítésre nem a Microsoft megoldását használják valószínűleg tűkön ülve várták ezt a frissítést. Az Apple tegnap engedte útjára azt a frissítéshullámot, amelynek a keretei között frissült a teljes iWork termékcsalád iOS-en és OS X-en egyaránt. Néhány apróbb hibajavítás mellett mindkét operációs rendszerre érkeztek olyan kompatibilitási javítások is, amelyek a mindennapi használatot fogják egyszerűsíteni.

Pár napja írtunk arról, hogy az OS X-en fellelhető hibákat az Office 2016 for Mac termékcsaládban teljesen javította a Microsoft. Ekkor egy olvasónk jelezte, hogy párhuzamosan a Maces frissítéssel, megjelent az iOS vonalon is a felmentősereg. Igaz, az iWork termékcsalád eddig is stabilan futott az El Capitan és az iOS 9 rendszereken, de néhány új funkciót egyszerűen nem tudtunk használni. Szerencsére nem kellett sokat várni a megoldásra, hiszen, mint minden évben, idén is villámgyorsan készült el a kompatibilitási frissítés a Pages, Numbers és Keynote alkalmazásokhoz.

Mit csomagoltak ebbe a frissítésbe?
Mit csomagoltak ebbe a frissítésbe?

Az OS X felületén nem sok minden változott, inkább a stabilitás nőt látványosan, illetve mostantól teljes körűen tudjuk használni a Force Touch által nyújtott előnyöket. Így jelentősen kevesebb időt kell eltölteni egy szövegfájl vagy táblázat megszerkesztésével. A másik égető kérdés még az osztott képernyős nézet támogatása volt, hiszen az El Capitan megjelenésével már erre is lehetőségük lenne az Apple felhasználóknak. Persze csak ha az alkalmazás azt támogatja.

Az iOS vonalon elég hasonló a helyzet. Az iPhone 6s megjelenésével szinte elengedhetetlen volt a 3D Touch támogatás, de emellett még tartogat némi érdekességet a Pages, Numbers és Keynote trió. Az iPad felhasználóknak jó hír lehet, hogy az iOS osztott képernyős módját is támogatják már ezek az alkalmazások. Így minden gond nélkül tudunk akár két iWork alkalmazást is egymás mellett használni. Sokan panaszkodtak arra is, hogy ezek az alkalmazások véletlenszerűen leállnak iOS 9 alatt, viszont a frissítéssel ez is megoldódott.

Végeredményben is igaz, hogy később, mint a konkurens alkalmazások, de még így is viszonylag hamar megkaptuk a frissítést, amivel a legújabb operációs rendszereken is biztonságban használhatjuk az iWork termékcsaládot. A frissítéseket az App Store-ból lehet letölteni, természetesen ingyen.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!