imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült az OS X Yosemite nyilvános bétája


Majdnem egy hónapja jelent meg az Apple új asztali operációs rendszerének, az OS X Yosemite-nek a bárki számára elérhető publikus bétaverziója. Az Apple már a megjelenés előtt elmondta, hogy ritkábban fogják frissíteni a nyilvános verziót. Tartották is magukat az ígérethez, tegnap este érkezett meg az első frisstés, miközben a fejlesztői változatból közben két új verzió is kijött.

A nyílt bétába gyakorlatilag ugyanazok az újdonságok kerültek, mint a legutóbbi két fejlesztői változatba (Beta 5 hír itt, Beta 6 hír pedig itt), plusz frissült az iTunes 12 is. Az új béta buildje 14A329r, a legutolsó fejlesztői változaté 14A329f, szóval ezek alapján is nagyjából ugyanazt a szoftvert kapjuk. Nézzünk pár újdonságot, ha valaki esetleg lemaradt volna róluk a korábbi hírekben!

Először is, megváltozott a hangerő/fényerő/billentyűzetvilágítás visszajelzése mind kép, mind hang szintjén. Az új hang nekem kicsit fura, a régi jobban tetszett, bár lehet, hogy csak jobban megszoktam az eltelt majdnem 10 év alatt. A vizuális visszajelzés ugyanaz mint a Developer Preview 6-ban, vagyis már a szebb, finomított változat.

A jobb oldali változat került a nyilvános bétába.
A jobb oldali változat került a nyilvános bétába.

Ezen kívül a publikus béta is megkapta az összes új ikont és grafikai elemet, vagyis megváltozott a Rendszerbeállítások kinézete, és a Safari ikonjain is csiszolgattak egy keveset. A meubarban is változott pár apróság, főleg az akkumulátor ikonjára gondolok itt. A Notification Centerbe pedig visszakerült a Do Not Disturb funkció.

OS X Yosemite Public Beta 2

A Safarival kapcsolatban ami még örvendetes, hogy végre a publikus bétában is beleugrik a címmezőbe a kurzor ha új lapot nyitunk, ez eddig roppant mód idegesített, hogy nem így működött. (Az otthoni gépemen használom élesben a Yosemite Public Betát.)

Ezen kívül sok dolog nem történt, legalábbis én nem fedeztem fel lényegi változást a fejlesztői verziókhoz képest. A Continuity funkciók ugye továbbra sem használhatók a megfelelő iOS 8 béta nélkül, amiből pedig nincs nyilvános változat. Persze ha talál valaki valamit, szokás szerint ossza meg a kommentekben. :)

A frissítést egyébként automatikusan fel kell kínálnia az App Store-nak, ha ez esetleg nem történik meg, érdemes körülnézni a Purchased fül alatt. A telepítés pedig innentől kezdve a megszokott módon zajlik. Ha pedig még nem jelentkeztél a bétaprogramba, ezen a linken tudod megtenni. Azért óvatosan a bétákkal, éles használatra, kritikus fontosságú gépek esetén én továbbra sem feltétlenül ajánlanám.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!