imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült és ingyenes lett az Office iOS-re!


A Microsoft a napokban frissítette a nemrég iOS-re is megjelent Office irodai szoftvercsomagját, valamint meglepő lépésre szánta el magát: néhány, korábban Office 365-előfizetést igénylő funkció mostantól ingyenesen is elérhető az alkalmazásokban.

A lépést nem sokkal azután tette meg a Microsoft, hogy néhány napja stratégiai partnerséget jelentettek be a Dropboxszal, vagyis a dokumentumainkat ezentúl nem csak a Microsoft OneDrive rendszerében tárolhatjuk, hanem teljes Dropbox-támogatást is kaptak az alkalmazások. Ezen kívül mostantól iPhone-on is működik az Office-csomag, vagyis iPhone-on is kezelhetjük az Excel-tábláinkat, ha a kis kijelző (oké, talán az iPhone 6 Plus esetében használható) ellenére olthatatlan vágyat érzünk erre.

Az otthoni, egyéni felhasználók az alapvető létrehozási, szerkesztési és nyomtatási funkciókat érik el, illetve a személyes Dropbox-fiókjukkal szinkronizálhatnak ingyenesen. Az üzleti felhasználóknak továbbra is szükséges az Office 365-előfizetés, ez a bonyolultabb szerkesztési funkciókhoz illetve a OneDrive- és Dropbox Business-szinkronizációhoz ad hozzáférést. Ez a lépés Michael Atalla, a Microsoft Office-marketingcsapatának vezetője szerint egybevág a cég stratégiai terveivel:

A lépés nem teljes stratégiai váltást jelent, hanem az eddigi stratégiánk kiterjesztését. Az online alkalmazások esetében megszokott felhasználói élményt szeretnénk nyújtani az ügyfeleinknek a natív iOS és Android appok használata közben is. Biztosra akarunk menni azzal kapcsolatban, hogy a felhasználóink minden eszközükön ugyanolyan produktívak lehessenek.

No de mik azok a fejlett funkciók, amikért továbbra is elő kell fizetnünk az Office 365-re? Szerencsére tényleg olyanok, amiket általában nem az átlagfelhasználók vesznek elő: a Word esetében a változások nyomon követése, az Excel esetében pedig az egyik korábbi frissítés során bekerülő pivot táblák kezelése. Úgy tűnik tehát, hogy a Microsoft a bevételeit az üzleti felhasználókon keresztül akarja fenntartani.

Office és Dropbox

A lépés nem nélkülözi teljesen a logikát, hiszen a két nagy konkurens, az Apple és a Google is teljesen ingyenesen kínálja az irodai szoftvercsomagját iOS-platformon. A Microsoft valószínűleg el akarja kerülni azt, hogy a felhasználók szépen lassan átszokjanak a többi cég termékeire, amikor rájönnek, hogy ott létre tudnak hozni és meg tudnak osztani ingyen dokumentumokat, míg a jól megszokott Office-csomagban nem áll rendelkezésükre ez a lehetőség. Úgyhogy az ingyenessé tétel segíthet még jó sokáig megőrizni a Microsoft Office piacvezető pozícióját ezen a téren.

Ezzel a versennyel pedig szerencsére mi, felhasználók járunk a legjobban. Az Office-csomagot ezen a linken töltheted le iOS-re az App Store-ból.

Forrás: The Verge.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!