imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült és új funkciókat kapott a YouTube iOS-eszközökön


Újabb Google alkalmazás frissült iOS eszközökre: a YouTube 10.38-as verziója az Apple mobil készülékeire is elhozta az androidos változatokon már elérhető arculati ráncfelvarrást, de tartalmi újításokat is kaptunk.

Bár a Spotify, és most már az Apple Music jelentősen visszaszorítoták a mobil eszközökön történő Youtube használatot, de gyanítom azért nálatok is ott figyel az app. Nézzük meg mi változott.

YouTube-update

Megváltozott a jellegzetes ikon, és vele együtt a felhasználói felület is. Mint ha a Google is igyekezne, hogy hasonlóvá tegye programjainak kinézetét, így ha ismerős vonásokat vélsz felfedezni mondjuk a Google Maps-szel, akkor a hiba nem benned van. Látható, hogy az átláthatóságra és letisztultságra törekedtek, reméljük ez a jövőben csak folytatódni fog. Ez következetes érvényesítése a korábban bemutatott Material Design-nak, amiről ezt mondja a cég:

Azt a kihívást adtuk magunknak, hogy egy olyan vizuális nyelvet hozzunk létre a felhasználóinknak, ami egyszerre szintetizálja klasszikus dizájn elveit a technológiában és a tudományban rejlő lehetőségekkel és innovációval. Ez a materiális dizájn.

Azaz egy olyan alapvető iránymutatás, amit az Apple is érvényesít a saját Human Interface Guidelines-jában.

A legnagyobb újdonság mégis azoknak szól, akik telefonon vagy táblagépen, az appon belül akarják szerkeszteni és előkészíteni a feltöltésre szánt videóikat. Rohanó vloggereknek ez remek hír, mert így már a metrón meg lehet vágni a hiánypótló unboxing videókat!

És még egy apróság: ha valamilyen oknál fogva még mindig Youtube-ról hallgatnál zenét a telefonodan, de csak a zene, és nem a klip érdekel, akkor ezt az appból továbbra sem tudod megtenni. Rebesgetik, hogy ez majd egy fizetős szolgáltatás lesz. Addig is marad a jó öreg trükk: böngészőből indítsd el a Youtube-ot, keresd ki a videót, lépj ki Home gombbal, majd húzd fel a Control Centert, és indítsd el a lejátszást. A háttérben szól a zene, de közben mást is csinálhatsz a telefonodan, nem vagy lekötve.

Az alkalmazás természetesen továbbra is ingyenesen letölthető az App Store-ból. Egy videót pedig csak beszúrunk az iSTYLE csatornáról, amit itt tudtok követni.

Források: 9to5Mac, AppleInsider, iMore

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!