imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült a Google Maps iOS alkalmazás


Megérkezett a Google Maps iOS alkalmazás legújabb nagyobb volumenű frissítése, a 3.0-ás verzió, mely iPadre és iPhone-ra is elérhető. A szerintem talán legjobb újítás sajnos itthon még használható. Ez a GPS-ekből régóta ismert sávasszisztens funkció, mely segít a megfelelő sávban haladni illetve figyelmeztet ha sávot kell váltanunk. Egyelőre ez csak az Egyesült Államokban valamint Kanada és Japán egyes részein érhető el.

Eddig is sokan használták már a Google Maps alkalmazás offline térképeit, már ha ismerték a félig-meddig titkos „ok maps” parancsot, amivel lementhettük az éppen aktív térképrészletet arra az esetre, ha olyan helyre mentünk, ahol nincs internet. Ez főleg külföldi nyaralásoknál praktikus, ha nem akarunk méregdrága roamingdíjat fizetni amikor éppen totálisan eltévedünk egy ismeretlen városban. Az alkalmazás új verziójában most már a menüből menthetjük el a térképeket, és egyedi nevet is adhatunk nekik. Elvileg, teszem hozzá, mert nekem valamiért mindig az „Area unavailable” hibaüzenetet dobja az app. Offline módban természetesen működik a nagyítás is, viszont a navigáció nem.

Google Maps

A keresési találatokat mostantól rendezhetjük értékelés, nyitva tartási idő és ár alapján – már ahol elérhető a funkció. Nálunk egyelőre az értékelés látszik működni, reméljük a többi lehetőség is hamarosan elkészül Magyarországon, illetve a sávasszisztens is praktikus lenne. A többi apróságból, mint például az iOS kontaktjaink eléréséből, vagy a hangos keresésből minket sem hagytak ki.

A Google Maps alkalmazás természetesen továbbra is letölthető az App Store-ból, de a legtöbbeteknek valószínűleg automatikusan frissült már.

Forrás: MacStories.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!