imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Furcsa iOS hiba ütötte fel a fejét: nem működnek a linkek


Egyre több fórumon lehet arról olvasni, hogy a felhasználóknak elkezdett egy elég idegesítő problémát produkálni az iOS-es készüléke: nem nyitja meg a különböző linkeket, sőt, le is fagy ettől a művelettől.

Először a legtöbben arra gyanakodtak, hogy az iOS 9.3-as frissítéssel lehet gond, azonban ezt cáfolni látszik az a tény, hogy többeknek korábbi iOS-verziókkal is előjött a bug. Nekem például iOS 9.3 alatt először semmilyen problémám nem volt, aztán egy idő után én is belefutottam a hibába: ha egy linkre koppintok a Safariban, nem történik semmi, ha hosszan nyomva tartom, lefagy a böngésző.

A hiba oka egyelőre ismeretlen, a legtöbb észlelés főleg iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeken történik, így egyesek szerint lehet, hogy a 3D Touch-csal kapcsolatos kódban van valamiféle bug – ennek azonban ellentmond az, hogy iPadekről és iPod touchokról is érkezett bejelentés. A helyzet ráadásul nem csak a gyári alkalmazásokat (Safari, Mail, Üzenetek, Jegyzetek) érinti, hanem például a Google Chrome-ot is, vagyis rendszerszintűnek tűnik a dolog. Vannak akik különböző alkalmazások telepítésével vélik összekötni a jelenséget (pl. a Booking.com app), én azonban nem telepítettem mostanában semmit a készülékemre, és úgy is jelentkezett a bug. Kíváncsiságból letöröltem a Booking.com appot, de sajnos nem jelentett megoldást.

Tökéletes megoldás tehát egyelőre úgy tűnik nincs: a felhasználóknak sem a különböző alkalmazások törlésével, sem a telefon újraindításával, sem az iOS 9.2.1-re való visszatéréssel nem sikerült kiküszöbölniük a problémát. Egyedül a JavaScriptek kikapcsolása oldotta meg néhány esetben a dolgot, nálam azonban ezt sem működik. (A beállítást a Safari haladó beállításaiban találjuk.)

Természetesen az Apple újonnan indított Twitter-fiókját és elárasztották a panaszok, és egyéb fórumokon is több száz hozzászólás született már a témában. Hivatalos reakció egyelőre nem érkezett az Apple részéről, egyes hozzászólók azonban azt a választ kapták az Apple Supporttól, hogy dolgoznak az ügyön, és hamarosan érkezik a megoldás. Ha esetleg van valamilyen ötleted, tapasztalatod, azt szívesen vesszük a hozzászólásokban. Ha befut a javítás, frissítjük a cikket.

Forrás: 9to5Mac, AppleInsider.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!