imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Furcsa színű iPhone-okról szivárogtak ki fotók


Állítólag a 2018-as iPhone X utód látható a képeken, amely ezek alapján az iPhone 5c féle színes-szagos trendet folytatná. Nem vagyok meggyőzve róla, hogy ezek a legjobban sikerült színeket, amiket az Apple-től eddig láthattunk, de várjuk ki a végét…

A fentebb látható képeket az ezidáig – számunkra legalábbis – ismeretlen TechnoCodex posztolta oldalára. Mivel a forrásnak nincsenek ismert beszállítói kapcsolatai, így a képeket is egy jó adag szkepticizmussal érdemes kezelni. Ettől függetlenül még simán lehetnek igazak, hiszen az Apple történelmében láttunk már precedenst a színesítésre. A blog állítása szerint a prototípusok fotói egy indiai iPhone gyárból szivárogtak ki.

Több lehetőség is van arra vonatkozóan, hogy mi látható a képen. Az első, és a blog szerint legvalószínűbb opció, hogy az iPhone X idei, azaz 2018-as utódjának prototípusa (mondjuk nem tudom mekkora tenyere van a képen látható emberünknek, de akár az iPhone X Plus modell is játszhat). Ezzel elég jól harmonizál, hogy a színtől eltekintve teljesen megegyeznek a látottak az iPhone X-zel – pontosan ilyesmire számítunk idén.

Az Apple korábban már több modellel is eljátszotta, hogy színfrissítéssel dobta fel azt a generációt, amelyik formatervében egy az egyben lekövette utódját. Gondoljunk itt például az iPhone 6s-re, amely a Rose Gold árnyalat hozta magával, majd az iPhone 7-re, amely a Jet Black-et, illetve a mattfeketét. Utóbbiból ráadásul (PRODUCT)RED piros is befutott menetközben. Ez egy jó, és láthatóan működő stratégiai a vállalat részéről, hogy kicsit izgalmasabbá, kívánatossá tegyék az egyébként sok külső változást nem hozó termékeiket.

Így néz ki az arany iPhone X az FCC dokumentációjában.

Másik lehetőség, hogy semmiféle készülőfélben lévő termékről nincs szó, egész egyszerűen (még) ki nem adott iPhone X-ek láthatók a képen. Az alapján, hogy az FCC dokumentációjából hivatalosan is bizonyítást nyert, hogy az Apple más színeken is dolgozott a végül bemutatottakon kívül, könnyen elképzelhető, hogy a képen látottak is végül ki nem adott, vagy épp folyamatban lávő árnyalatokat mutatnak.

Harmadik eshetőség, hogy a jóárasított, 6,1“-es LCD-s modell prototípusait láthatjuk. Nem lenne példa nélküli az sem az Apple történetében, hogy az olcsóbb modellt kiszínesítik, gondoljunk itt az iPhone 5c-re. Ez az elmélet csak azért sántít, mert nem éppen az 5c lett minden idők legfelkapottabb készüléke, így nem biztos, hogy az Apple ezt a mintát szeretné követve; illetve jelenlegi ismereteink szerint a 6,1“-es modell nem duplakamerával fog érkezni.

Végül, de nem utolsó sorban jókora esélye van annak is, hogy pusztán egy dummy vagy fake készülék van a képen, esetleg utángyártott hátlapokról.

Személy szerint engem nem ragadtak magukkal ezek a pasztel színek, de hát ízlések és pofonok. Nektek hogy tetszik, kéne?

Forrás: 9to5Mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!